Halloweencupcakes
Bereid je voor op Halloween met griezelige cupcakes! Leef je samen met je kroost uit en tover de heerlijkste creaties tevoorschijn. Maak een verrukkelijke pompoen of spin van botercrème of een schrikwekkend monster uit suikerpasta. Decoreerpret verzekerd.
Voeg toe aan receptenboekje

Halloweencupcakes

1

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Bereid het beslag voor de cupcakes zoals uitgelegd op de verpakking.
3
Plaats papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van een cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.
4
Bak de cupcakes 20 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
5
Bereid crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Voeg oranje (of rode en gele) kleurstof toe en mix tot een egale kleur.
6
Bedek je cupcake volledig met oranje crème au beurre met behulp van een kleine spatel. Trek met de punt van het heft van je spatel de lijnen van de pompoen in de crème au beurre.
7
Rol een stukje zwarte suikerpasta dun uit met een rolstok. Snijd 3 driehoekjes uit voor ogen en neus en een rondje voor de mond. Snijd de helft van het rondje af en maak 2 kleine inkepingen in de mond. Leg het gezichtje op de cupcake.
8
Rol een worstje van groene suikerpasta voor het steeltje van de pompoen. Rol een ander stukje groene suikerpasta dun uit. Druk een bloem uit met een margrietuitduwer. Halveer enkele bloemblaadjes en leg ze bovenaan tegen het steeltje.
9

Monstertje

Rol een stukje gele suikerpasta dun uit. Steek met een ronde uitsteker een plakje uit zo groot als je cupcake. Bestrijk de achterkant van de suikerpasta met een beetje water en leg het plakje op je cupcake.
10
Boetseer twee ongelijke bolletjes van groene suikerpasta voor de ogen. Druk ze plat. Rol twee kleinere bolletjes van zwarte suikerpasta. Bevestig ze op de groene bolletjes met een beetje water.
11
Rol voor de mond een stukje zwarte suikerpasta dun uit. Steek opnieuw een rondje uit zo groot als de cupcake. Steek met dezelfde uitsteker een stuk van het ronde plakje af. Dit wordt de mond. Bevestig het zwarte stukje op de cupcake met een beetje water.
12
Rol een stukje witte suikerpasta dun uit. Snijd kleine driehoekjes uit voor de tanden. Vorm voor de lippen een dun worstje uit rode suikerpasta. Boetseer voor de tong een kort, dik worstje van rode suikerpasta en druk het plat.
13
Bevestig ogen, tanden, lippen en tong met een beetje water op de cupcake.
14

Spin

Bereid crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Voeg de chocopasta toe en mix tot een egale crème.
15
Schep de crème au beurre in een wegwerpspuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine toefjes crème au beurre naast elkaar op de cupcake tot hij helemaal bedekt is.
16
Snijd 8 stukjes dropveter. Plaats ze als pootjes aan de zijkant van de cupcake. Bevestig decoratieve oogjes op de cupcake.
17
Rol voor de mond een stukje zwarte suikerpasta dun uit. Steek met een ronde uitsteker een plakje uit. Snijd er 1/3 af. Geef de mond een gekartelde bovenrand door er driehoekjes uit te snijden. Leg de mond op de cupcake.
Halloweencupcakes

Voor 16 à 20 cupcakes
Voor je cupcakes
150 g gesmolten boter
3 eieren
45 ml water
Voor de oranje crème au beurre
125 ml water
125 g boter
Oranje voedingskleurstof (of rode en gele)
Voor de bruine creme au beurre
125 ml water
125 g boter
4 eetlepels chocopasta
Voor de afwerking
Cake ’n Party Suikerpasta zwart
Cake ’n Party Suikerpasta groen
Cake ’n Party Suikerpasta geel
Cake ’n Party Suikerpasta wit
Cake ’n Party Suikerpasta rood
Dropveters
Decoratieve oogjes voor pops
Bak- en kookbenodigdheden
Cupcakevormpjes in papier gekleurd
Kleine spatel
Rolstok
Uitrolmatje
Mesje
Uitduwer margriet set
Gekarteld spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Halloweencupcakes

Voor 16 à 20 cupcakes
Voor je cupcakes
150 g gesmolten boter
3 eieren
45 ml water
Voor de oranje crème au beurre
125 ml water
125 g boter
Oranje voedingskleurstof (of rode en gele)
Voor de bruine creme au beurre
125 ml water
125 g boter
4 eetlepels chocopasta
Voor de afwerking
Cake ’n Party Suikerpasta zwart
Cake ’n Party Suikerpasta groen
Cake ’n Party Suikerpasta geel
Cake ’n Party Suikerpasta wit
Cake ’n Party Suikerpasta rood
Dropveters
Decoratieve oogjes voor pops
Bak- en kookbenodigdheden
Cupcakevormpjes in papier gekleurd
Kleine spatel
Rolstok
Uitrolmatje
Mesje
Uitduwer margriet set
Gekarteld spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Bereid het beslag voor de cupcakes zoals uitgelegd op de verpakking.
3
Plaats papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van een cupcakebakvorm. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes.
4
Bak de cupcakes 20 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
5
Bereid crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Voeg oranje (of rode en gele) kleurstof toe en mix tot een egale kleur.
6
Bedek je cupcake volledig met oranje crème au beurre met behulp van een kleine spatel. Trek met de punt van het heft van je spatel de lijnen van de pompoen in de crème au beurre.
7
Rol een stukje zwarte suikerpasta dun uit met een rolstok. Snijd 3 driehoekjes uit voor ogen en neus en een rondje voor de mond. Snijd de helft van het rondje af en maak 2 kleine inkepingen in de mond. Leg het gezichtje op de cupcake.
8
Rol een worstje van groene suikerpasta voor het steeltje van de pompoen. Rol een ander stukje groene suikerpasta dun uit. Druk een bloem uit met een margrietuitduwer. Halveer enkele bloemblaadjes en leg ze bovenaan tegen het steeltje.
9

Monstertje

Rol een stukje gele suikerpasta dun uit. Steek met een ronde uitsteker een plakje uit zo groot als je cupcake. Bestrijk de achterkant van de suikerpasta met een beetje water en leg het plakje op je cupcake.
10
Boetseer twee ongelijke bolletjes van groene suikerpasta voor de ogen. Druk ze plat. Rol twee kleinere bolletjes van zwarte suikerpasta. Bevestig ze op de groene bolletjes met een beetje water.
11
Rol voor de mond een stukje zwarte suikerpasta dun uit. Steek opnieuw een rondje uit zo groot als de cupcake. Steek met dezelfde uitsteker een stuk van het ronde plakje af. Dit wordt de mond. Bevestig het zwarte stukje op de cupcake met een beetje water.
12
Rol een stukje witte suikerpasta dun uit. Snijd kleine driehoekjes uit voor de tanden. Vorm voor de lippen een dun worstje uit rode suikerpasta. Boetseer voor de tong een kort, dik worstje van rode suikerpasta en druk het plat.
13
Bevestig ogen, tanden, lippen en tong met een beetje water op de cupcake.
14

Spin

Bereid crème au beurre zoals uitgelegd op de verpakking. Voeg de chocopasta toe en mix tot een egale crème.
15
Schep de crème au beurre in een wegwerpspuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit kleine toefjes crème au beurre naast elkaar op de cupcake tot hij helemaal bedekt is.
16
Snijd 8 stukjes dropveter. Plaats ze als pootjes aan de zijkant van de cupcake. Bevestig decoratieve oogjes op de cupcake.
17
Rol voor de mond een stukje zwarte suikerpasta dun uit. Steek met een ronde uitsteker een plakje uit. Snijd er 1/3 af. Geef de mond een gekartelde bovenrand door er driehoekjes uit te snijden. Leg de mond op de cupcake.

Wat zeggen anderen