Glutenvrije speculaassterren
Wil je iedereen in huis laten watertanden? De heerlijke geur van zelfgebakken speculaaskoeken zorgt ervoor. En je proeft niet eens dat ze glutenvrij zijn. Superlekker!
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije speculaassterren

1
Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een stevig deeg. Kneed niet te lang, anders wordt het te slap. Laat het deeg minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit. Steek koekjes uit met een stervormig uitsteekvormpje.
3
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg daar de koekjes op. Bak ze 10 minuten op 180 °C.
4
Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn.
5
Werk de koekjes af met icingpasta.

Maak je deeg eventueel een dag op voorhand. Dan is het zeker goed gekoeld en makkelijker te bewerken.

Glutenvrije speculaassterren

30 koekjes
Bak- en kookbenodigdheden
Bakplaat met bakpapier
Voor je deeg
1 eidooier
100 g boter
2 g zout
30 ml melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Glutenvrije speculaassterren

30 koekjes
Bak- en kookbenodigdheden
Bakplaat met bakpapier
Voor je deeg
1 eidooier
100 g boter
2 g zout
30 ml melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten samen en kneed tot een stevig deeg. Kneed niet te lang, anders wordt het te slap. Laat het deeg minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg langzaam uit. Steek koekjes uit met een stervormig uitsteekvormpje.
3
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg daar de koekjes op. Bak ze 10 minuten op 180 °C.
4
Laat de speculaaskoekjes afkoelen op een rooster tot ze hard en krokant zijn.
5
Werk de koekjes af met icingpasta.

Maak je deeg eventueel een dag op voorhand. Dan is het zeker goed gekoeld en makkelijker te bewerken.


Wat zeggen anderen