Glutenvrije soesjes met zalmmousse
Soesjes met zalmmousse, dat is een feestelijke verrassing voor wie gluten mijdt. Dit recept tovert een bekend dessert om tot een hartige hap. De soezen zijn gevuld met een smakelijke mousse van zalm en roomkaas, dat maakt het geheel lekker smeuïg, luchtig en onweerstaanbaar.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije soesjes met zalmmousse

1

Soesjes maken

Verwarm de oven voor op 200 °C en beleg de bakplaat met bakpapier.
2

Meng het water met de boter in een pannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg al roerend de No-Risk glutenvrije bloem toe aan het mengsel. Blijf roeren tot het deeg een bol vormt die loskomt van de pan. Roer het deeg nog enkele minuutjes verder droog op een zacht vuurtje.

3
Schep het deeg in een kom. Roer er met een houten lepel onmiddellijk de eieren een voor een door.
4
Schep het beslag in de spuitzak met effen spuitmond en spuit kleine soesjes op de bakplaat. Bak ze 20 à 25 minuten op 200 °C.
5

Vulling bereiden

Snij de gerookte zalm fijn.
6
Voeg de verse roomkaas en de room toe en pureer het geheel.
7
Kruid met peper en voeg de bieslooksnippers toe.
8

Soesjes afwerken

Maak een gaatje bovenaan in de soesjes met een vork of de achterkant van een lepel.
9
Schep de zalmmousse in de spuitzak met klein spuitmondje.
10
Spuit de mousse in de soesjes.
glutenvrije soesjes met zalmmousse

voor 30 à 35 soesjes
Voor je soesjes
100 ml water
50 g boter of margarine
2 eieren
snuifje zout
Voor je zalmmousse
100 g verse roomkaas
200 g gerookte zalm
50 ml room
enkele pijpjes bieslook, fijngesneden
peper
Bak- en kookbenodigdheden
houten lepel
mixer of pureestamper
oven met bakplaat
spuitzak met effen spuitmond en klein spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
glutenvrije soesjes met zalmmousse

voor 30 à 35 soesjes
Voor je soesjes
100 ml water
50 g boter of margarine
2 eieren
snuifje zout
Voor je zalmmousse
100 g verse roomkaas
200 g gerookte zalm
50 ml room
enkele pijpjes bieslook, fijngesneden
peper
Bak- en kookbenodigdheden
houten lepel
mixer of pureestamper
oven met bakplaat
spuitzak met effen spuitmond en klein spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Soesjes maken

Verwarm de oven voor op 200 °C en beleg de bakplaat met bakpapier.
2

Meng het water met de boter in een pannetje en breng het aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg al roerend de No-Risk glutenvrije bloem toe aan het mengsel. Blijf roeren tot het deeg een bol vormt die loskomt van de pan. Roer het deeg nog enkele minuutjes verder droog op een zacht vuurtje.

3
Schep het deeg in een kom. Roer er met een houten lepel onmiddellijk de eieren een voor een door.
4
Schep het beslag in de spuitzak met effen spuitmond en spuit kleine soesjes op de bakplaat. Bak ze 20 à 25 minuten op 200 °C.
5

Vulling bereiden

Snij de gerookte zalm fijn.
6
Voeg de verse roomkaas en de room toe en pureer het geheel.
7
Kruid met peper en voeg de bieslooksnippers toe.
8

Soesjes afwerken

Maak een gaatje bovenaan in de soesjes met een vork of de achterkant van een lepel.
9
Schep de zalmmousse in de spuitzak met klein spuitmondje.
10
Spuit de mousse in de soesjes.

Wat zeggen anderen