Glutenvrije pizza quattro stagioni
Deze vierseizoenenpizza heeft het allemaal: makkelijk te bereiden, overheerlijk én glutenvrij. Het kleurrijke palet van champignons, ham, artisjokhartjes, olijven en spinazie laat je tafelgenoten gegarandeerd watertanden.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije pizza quattro stagioni

1

Voeg de mix voor pizza, de gist, de olijfolie, het zout en het water samen. Kneed het geheel met de hand of in de broodmachine tot een mooi deeg. Dek het af met huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten. 

2

Rol het deeg uit met een deegrol tot het zo groot is als je wil. Vet de pizzavorm of een bakplaat in en leg er het pizzadeeg in.


3

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 170 °C. 

4

Strijk de pizza in met olijfolie en laat 15 minuten bakken op 170 °C. 


5

Laat de spinazie slinken in hete boter in een pan. Breng op smaak met look, peper en zout. 

6

Strijk tomatensaus uit over de bodem. Beleg de pizza met ham, champignons, olijven, spinazie en artisjokhartjes. Kruid met zwarte peper uit de molen en zeezout. Bestrooi met mozzarella.

7

Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Bak de pizza nog 15 minuten op 200 °C tot de kaas gesmolten en de korst bruin is.

pizza quattro stagione

Voor 1 pizza
Voor het beleg
100 g geraspte of gemalen mozzarella
150 g spinazie
80 g champignons in plakjes
80 g ham in plakjes gesneden
artisjokhartjes uitgelekt en fijngesneden
een klein teentje knoflook, geperst
100 g geraspte of gemalen mozzarella
groene olijven
kant-en-klare tomatensaus
olijfolie
zeezout
zwarte peper uit de molen
Voor je deeg
12 g olijfolie
130 ml water
3 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
pizza quattro stagione

Voor 1 pizza
Voor het beleg
100 g geraspte of gemalen mozzarella
150 g spinazie
80 g champignons in plakjes
80 g ham in plakjes gesneden
artisjokhartjes uitgelekt en fijngesneden
een klein teentje knoflook, geperst
100 g geraspte of gemalen mozzarella
groene olijven
kant-en-klare tomatensaus
olijfolie
zeezout
zwarte peper uit de molen
Voor je deeg
12 g olijfolie
130 ml water
3 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de mix voor pizza, de gist, de olijfolie, het zout en het water samen. Kneed het geheel met de hand of in de broodmachine tot een mooi deeg. Dek het af met huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten. 

2

Rol het deeg uit met een deegrol tot het zo groot is als je wil. Vet de pizzavorm of een bakplaat in en leg er het pizzadeeg in.


3

Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 170 °C. 

4

Strijk de pizza in met olijfolie en laat 15 minuten bakken op 170 °C. 


5

Laat de spinazie slinken in hete boter in een pan. Breng op smaak met look, peper en zout. 

6

Strijk tomatensaus uit over de bodem. Beleg de pizza met ham, champignons, olijven, spinazie en artisjokhartjes. Kruid met zwarte peper uit de molen en zeezout. Bestrooi met mozzarella.

7

Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C. Bak de pizza nog 15 minuten op 200 °C tot de kaas gesmolten en de korst bruin is.


Wat zeggen anderen