Glutenvrije pizza met spinazie en geitenkaas
Deze pizza past perfect in een glutenvrij dieet. Met de glutenvrije pizzamix lukt het altijd. Je kiest zelf welke ingrediënten je als beleg neemt. Probeer zeker deze vegetarische variant eens uit met spinazie, geitenkaas en pijnboompitten. Overheerlijk!
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije pizza met spinazie en geitenkaas

1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen, maar vermijd rechtstreeks contact tussen zout en gist. Kneed met de hand of in de broodmachine tot een homogeen deeg. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten.

stap
2

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol beide uit met een deegrol tot ze in de pizzaplaten passen. Vet de pizzavormen in en beleg ze met het pizzadeeg. Of leg het op een bakplaat met bakpapier. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 170°C.

3

Snipper de ui en bak ze in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met oregano. Laat in een andere pan de spinazie slinken. Druk het vocht eruit in een zeef of vergiet. Breng op smaak met peper en zout en een uitgeperst teentje knoflook. Voeg een beetje room toe.Strijk de gerezen pizzabodems in met olijfolie. Laat 15 minuten bakken zonder beleg op 170 °C.

stap
4

Verdeel het tomatenmengsel over de pizzabodems. Beleg met de spinazie en plakjes geitenkaas. Bestrooi met pijnboompitten.

stap
5

Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C en bak de pizza’s nog 15 minuten.

sta
6

Tip

Voeg eventueel nog 100 g gekookte ham- of spekblokjes toe. Of experimenteer met groenten en kruiden van het seizoen.

res

Voor 2 pizzabodems van 24 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
1 ui
150 g geitenkaas
300 g verse spinazie
400 g tomatenblokjes
50 g pijnboompitten
een scheutje room
olijfolie
oregano
peper en zout
teentje knoflook
Voor je pizzabodem
25 g olijfolie
260 ml water
7 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
res

Voor 2 pizzabodems van 24 cm
Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
1 ui
150 g geitenkaas
300 g verse spinazie
400 g tomatenblokjes
50 g pijnboompitten
een scheutje room
olijfolie
oregano
peper en zout
teentje knoflook
Voor je pizzabodem
25 g olijfolie
260 ml water
7 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen, maar vermijd rechtstreeks contact tussen zout en gist. Kneed met de hand of in de broodmachine tot een homogeen deeg. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het 15 minuten rusten.

stap
2

Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol beide uit met een deegrol tot ze in de pizzaplaten passen. Vet de pizzavormen in en beleg ze met het pizzadeeg. Of leg het op een bakplaat met bakpapier. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 170°C.

3

Snipper de ui en bak ze in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met oregano. Laat in een andere pan de spinazie slinken. Druk het vocht eruit in een zeef of vergiet. Breng op smaak met peper en zout en een uitgeperst teentje knoflook. Voeg een beetje room toe.Strijk de gerezen pizzabodems in met olijfolie. Laat 15 minuten bakken zonder beleg op 170 °C.

stap
4

Verdeel het tomatenmengsel over de pizzabodems. Beleg met de spinazie en plakjes geitenkaas. Bestrooi met pijnboompitten.

stap
5

Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C en bak de pizza’s nog 15 minuten.

sta
6

Tip

Voeg eventueel nog 100 g gekookte ham- of spekblokjes toe. Of experimenteer met groenten en kruiden van het seizoen.


Wat zeggen anderen