Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Glutenvrije kwarktaart

GLUTENVRIJE KWARKTAART RESULTAAT 3 1920

Geniet zonder zorgen van een glutenvrije kwarktaart op basis van een crunchy koekjesbodem en een smeuïge kwarkvulling. Een laagje aardbeiencoulis en verse aardbeien zorgen voor de perfecte afwerking. Klinkt goed hé? Verzamel maar snel je bakspullen en bakken maar!

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    8-10 Porties
  • Bereidingstijd
    30 - 45 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Lactose, Ei, Suiker
  • Voor je koekjesbodem
    • 120 g glutenvrije zandkoekjes
      In winkel beschikbaar
    • 40 g boter
  • Voor je taartvulling
    • 2 zakjes bavaroismix
    • 150 g witte chocolade
      In winkel beschikbaar
    • 300 g kwark
    • 300 g slagroom
    • 60 g room

Vet een springvorm in. Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de boter met de koekjeskruimels en verdeel ze over de bodem van de springvorm. Duw de koekjesbodem aan met een lepel. Bak 5-10 minuten op 180 graden en laat afkoelen.

GLUTENVRIJE KWARKTAART STAP 1

Smelt de witte chocolade met 60 g room au bain-marie. Roer de kwark onder de witte chocolade.

GLUTENVRIJE KWARTAART STAP 2

Roer nadien het bavaroispoeder onder het chocolademengsel.

Klop de slagroom stevig op en spatel (met de limoenzestes) onder het chocolademengsel.

GLUTENVRIJE KWARKTAART STAP 4

Voor je het beslag in de springvorm giet, bevestig je met bakspray een randje bakpapier aan de rand van de springvorm. Hiertegen plaats je halve aardbeien.

GLUTENVRIJE KWARKTAART STAP 5

Giet nu het beslag in de springvorm en verdeel over de bakvorm. Laat gedurende 2-3 uur opstijven.

GLUTENVRIJE KWARKTAART STAP 6

Voor het geleilaagje laat je een gelatineblaadje weken in koud water. Meng de aardbeienpuree met de vanillesuiker en verwarm de puree tot de suiker is opgelost, maar niet kookt. Haal het blaadje gelatine uit het water en los dit op in de warme aardbeienpuree.

GLUTENVRIJE KWARKTAART STAP 7

Laat lichtjes afkoelen en giet de aardbeiengelei over de kaastaart. Laat opstijven in de koelkast en werk af met een toefje slagroom en een aardbei.

GLUTENVRIJE KWARKTAART STAP 8

Tip

Vervang de aardbeien door frambozen en voeg iets meer suiker toe aan de gelei.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met