Glutenvrije frangipanetaart
Het perfecte glutenvrije vieruurtje, deze frangipanetaart. En helemaal volgens de regels van de bakkunst: met een zoet laagje abrikoos, een heerlijke amandelvulling en gedecoreerd met icing.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrije frangipanetaart

1

Ingrediënten klaarzetten

Weeg alle ingrediënten voor de taartbodem zorgvuldig af.
Glutenvrije frangipanetaart
2

Deeg bereiden

Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
Glutenvrije frangipanetaart
3

Deeg in bakvorm aanbrengen

Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot het iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in. Leg het deeg los over de bakvorm. Druk het zachtjes aan. Druk het overtollige deeg aan de rand weg met de handpalm. Voeg de restjes samen en bewaar ze voor de afwerking. Prik de bodem in met een vork.
Glutenvrije frangipanetaart
4

Beslag bereiden

Scheid de eieren. Roer de boter zacht. Voeg de suiker en de eidooiers toe aan de boter en meng tot een romige massa. Voeg het amandelpoeder, de No-Risk en het amandelextract toe en meng tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Glutenvrije frangipanetaart
5

Bakvorm vullen

Breng een laagje abrikozenvulling op de taartbodem aan. Strijk daarover de frangipanevulling uit.
Glutenvrije frangipanetaart
6

Reepjes aanbrengen

Snijd uit de deegrestjes van de taartbodem reepjes van 1 cm breed en leg ze als versiering over de frangipanevulling.
Glutenvrije frangipanetaart
7

Taart bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak de taart 50 à 60 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.
Glutenvrije frangipanetaart
8

Taart Decoreren

Decoreer de taart met icingpasta.

Glutenvrije frangipanetaart

1 taart ⌀ 26 cm
Voor de taartbodem
1 ei
75 ml water
70 g boter
Voor de frangipanevulling
125 g boter
3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
taartvorm van 26 cm ⌀
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Glutenvrije frangipanetaart

1 taart ⌀ 26 cm
Voor de taartbodem
1 ei
75 ml water
70 g boter
Voor de frangipanevulling
125 g boter
3 eieren
Bak- en kookbenodigdheden
taartvorm van 26 cm ⌀
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Ingrediënten klaarzetten

Weeg alle ingrediënten voor de taartbodem zorgvuldig af.
Glutenvrije frangipanetaart
2

Deeg bereiden

Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Laat het minstens 15 minuten rusten in de koelkast.
Glutenvrije frangipanetaart
3

Deeg in bakvorm aanbrengen

Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot het iets groter is dan de bakvorm. Vet de bakvorm in. Leg het deeg los over de bakvorm. Druk het zachtjes aan. Druk het overtollige deeg aan de rand weg met de handpalm. Voeg de restjes samen en bewaar ze voor de afwerking. Prik de bodem in met een vork.
Glutenvrije frangipanetaart
4

Beslag bereiden

Scheid de eieren. Roer de boter zacht. Voeg de suiker en de eidooiers toe aan de boter en meng tot een romige massa. Voeg het amandelpoeder, de No-Risk en het amandelextract toe en meng tot een glad beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag.
Glutenvrije frangipanetaart
5

Bakvorm vullen

Breng een laagje abrikozenvulling op de taartbodem aan. Strijk daarover de frangipanevulling uit.
Glutenvrije frangipanetaart
6

Reepjes aanbrengen

Snijd uit de deegrestjes van de taartbodem reepjes van 1 cm breed en leg ze als versiering over de frangipanevulling.
Glutenvrije frangipanetaart
7

Taart bakken

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak de taart 50 à 60 minuten op 170 °C. Laat afkoelen op een rooster.
Glutenvrije frangipanetaart
8

Taart Decoreren

Decoreer de taart met icingpasta.


Wat zeggen anderen