Glutenvrije cake
Ook met een glutenallergie wil je kunnen genieten van lekkere cake. Met dit supersnelle recept bak je je eigen glutenvrije cake waar je zonder zorgen van kan smullen. Zin in een fruitige cake of eentje met chocolade? Voeg dan stukjes fruit, cacaopoeder of chocoladedruppels toe aan het beslag.
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose, Ei, Suiker
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 175 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 1 zakje vanillesuiker
-
• 150 g boter of margarine
-
• 150 g suiker
-
• 3 eieren
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• klopper of mixer
-
• oven
-
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 165 °C.
Roer de boter of margarine tot room. Voeg er de suiker en de vanillesuiker aan toe.
Meng de eieren erdoor.
Zeef de mix en voeg hem toe aan het mengsel. Klop of mix alles in enkele minuten tot een romig beslag.
Vet een cakevorm in en schep er het beslag in.
Bak de cake ongeveer 1 uur op 165 °C.
Zin in fruitcake? Meng stukjes fruit zoals appels, peren of gekonfijt fruit door het beslag. Liever chocoladecake? Dat doe je met cacaopoeder of chocoladedruppels.