Glutenvrij wit brood
Eet je glutenvrij en ben je op zoek naar een recept voor een lekker wit brood? Dan hoef je niet verder te zoeken want met onze mix voor glutenvrij wit brood bak je zelf je glutenvrij broodje. Liever zonder melk? Vervang de melk dan door water. Even bakken in de oven of broodmachine en klaar!
-
MoeilijkheidsgraadGemakkelijk
-
Serveert1 Stuks
-
Bereidingstijd< 15 minuten
-
Bevat deze allergenenLactose
Ingrediënten
-
Ingrediënten
-
• 500 g Dibro mix voor glutenvrij wit brood
-
• 225 ml water
-
• 8 g droge gist of 15 g verse gist
-
• 225 ml melk
-
• 30 g margarine
-
• 10 g zout
-
-
Bak- en kookbenodigdheden
-
• broodmachine of oven en broodbakvorm 24cm
-
Zo maak je het
Met de broodmachine
Meet de ingrediënten van het deeg zorgvuldig af. Voeg ze toe aan de broodmachine.
Selecteer een programma van ongeveer 2 uur – afhankelijk van hoe bruin je de korst wilt.
Met je handen
Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed 5 minuten met de hand tot een luchtig deeg.
Vet de bakvorm in en giet er het deeg in. Zorg ervoor dat de bakvorm tot ongeveer de helft gevuld is.
Bedek met een droge keukenhanddoek. Laat nu rijzen, tot het deeg dubbel zo hoog komt.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Bak het brood 40 à 45 minuten op 210 °C.
Volg je een lactosevrij dieet? Vervang dan de melk in dit recept door water. Je voegt dan 450 ml water toe, en geen melk. Even lekker!