Glutenvrij pittenbrood
Dit recept geeft letterlijk pit aan je glutenvrije brood. Ideaal om variatie in je dagelijkse boterham te brengen. Met de pitten op de korst krijgt je brood een op-en-top artisanaal uitzicht.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrij pittenbrood

1

Producten klaarzetten

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Glutenvrij pittenbrood
2

Deeg maken

Voeg de ingrediënten samen en meng 5 minuten tot een homogeen deeg.
Glutenvrij pittenbrood
3

Bakvorm klaarmaken

Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. De bakvorm moet tot ongeveer de helft gevuld zijn. Bestrijk het deeg met water en strooi er voor de decoratie nog wat pitten over.
Glutenvrij pittenbrood
4

Deeg laten rijzen

Bedek het deeg met een droge keukenhanddoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 °C.
5

Deeg bakken

Bak het brood ongeveer 50 minuten op 230 °C. Dek het brood af met bakpapier om te voorkomen dat de pitten verbranden.
Glutenvrij pittenbrood

Voor 1 brood
Voor je brood
100 g pitten-en amandelmix
325 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Glutenvrij pittenbrood

Voor 1 brood
Voor je brood
100 g pitten-en amandelmix
325 ml water
Bak- en kookbenodigdheden
bakkwast
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Producten klaarzetten

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Glutenvrij pittenbrood
2

Deeg maken

Voeg de ingrediënten samen en meng 5 minuten tot een homogeen deeg.
Glutenvrij pittenbrood
3

Bakvorm klaarmaken

Vet de bakvorm in en leg het deeg erin. De bakvorm moet tot ongeveer de helft gevuld zijn. Bestrijk het deeg met water en strooi er voor de decoratie nog wat pitten over.
Glutenvrij pittenbrood
4

Deeg laten rijzen

Bedek het deeg met een droge keukenhanddoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 230 °C.
5

Deeg bakken

Bak het brood ongeveer 50 minuten op 230 °C. Dek het brood af met bakpapier om te voorkomen dat de pitten verbranden.

Wat zeggen anderen