Glutenvrij chocoladebrood
Met een glutenallergie vind je niet bij elke bakker je gading. Reden te meer om dit recept voor zelfgemaakt chocoladebrood te testen. Met de No-Risk Meergranenbloem bak je brood om je vingers bij af te likken.
Voeg toe aan receptenboekje

Glutenvrij chocoladebrood

1

In je broodmachine

Laat de chocoladedruppels vooraf enkele uren afkoelen in de koelkast.
    2
    Doe alle ingrediënten – behalve de chocoladedruppels – in de broodmachine. Selecteer een programma van ongeveer 2 uur.
    3
    Voeg de chocoladedruppels pas 5 minuten voor het einde van de kneedtijd (na ongeveer 15 minuten dus) toe. Meng de druppels zelf met een spatel door het deeg tijdens het kneden.
    4
    Laat nu het programma verder zijn werk doen.
    5

    Met de hand

    Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Voeg op het einde de chocoladedruppels toe.
    6
    Vet een bakvorm in en vul tot de helft met het deeg. Bedek met een droge doek en laat rijzen tot je deeg verdubbeld is in volume.
    7

    Verwarm de oven voor op 210 °C.

    8
    Bak het brood vervolgens 40 à 45 minuten.
    recept glutenvrij chocoladebrood

    100 g chocoladedruppels
    30 g margarine
    450 ml water
    10 g zout
    Bak- en kookbenodigdheden
    Voeg toe aan boodschappenlijstje
    Vragen?
    recept glutenvrij chocoladebrood

    100 g chocoladedruppels
    30 g margarine
    450 ml water
    10 g zout
    Bak- en kookbenodigdheden
    Voeg toe aan boodschappenlijstje
    Vragen?
    1

    In je broodmachine

    Laat de chocoladedruppels vooraf enkele uren afkoelen in de koelkast.
      2
      Doe alle ingrediënten – behalve de chocoladedruppels – in de broodmachine. Selecteer een programma van ongeveer 2 uur.
      3
      Voeg de chocoladedruppels pas 5 minuten voor het einde van de kneedtijd (na ongeveer 15 minuten dus) toe. Meng de druppels zelf met een spatel door het deeg tijdens het kneden.
      4
      Laat nu het programma verder zijn werk doen.
      5

      Met de hand

      Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Voeg op het einde de chocoladedruppels toe.
      6
      Vet een bakvorm in en vul tot de helft met het deeg. Bedek met een droge doek en laat rijzen tot je deeg verdubbeld is in volume.
      7

      Verwarm de oven voor op 210 °C.

      8
      Bak het brood vervolgens 40 à 45 minuten.

      Wat zeggen anderen