Glaasje brownie met kersenslagroom
Hoe yummie kan een dessertje zijn? Deze combinatie van chocoladebrownie met kersenslagroom smaakt hemels. Kies voor leuke weckglaasjes om het hapje te presenteren. Een perfecte afsluiter van een feestelijke maaltijd.
Voeg toe aan receptenboekje

Glaasje brownie met kersenslagroom

1

Bak de brownies

Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de mix, het water en de gesmolten boter samen en roer tot een glad beslag. Vet de weckglaasjes in. Verdeel het beslag over de glaasjes. Bak de brownies 35 à 40 minuten op 180 °C. Laat ze 5 minuten afkoelen in het glaasje. Haal ze vervolgens uit de glaasjes en leg ze op een rooster om af te koelen. Was de glaasjes ook even uit.
2

Maak kersenslagroom

Voeg de room en de bloemsuiker samen. Klop totdat de slagroom bijna stijf genoeg is. Voeg 6 eetlepels kersentaartvulling aan de slagroom toe en klop nog even door. Schep de kersenslagroom in een spuitzak met effen spuitmondje.
3

Vul de glaasjes

Snijd de brownies in 3 laagjes. Leg het onderste deel in het glaasje. Spuit daarop een laagje van 1 cm kersenslagroom. Leg daarop het middenstuk van de brownie. Spuit opnieuw een laagje kersenslagroom. Dek af met het bovenste deel van de brownie. Werk af met een toefje slagroom en eventueel een kers erbovenop.
4

Tip

Mix de kersentaartvulling. Maak de kersenvulling vooraf fijn met de mixer. Zo wordt het spuiten van de slagroom een stuk gemakkelijker.
Glaasje brownie met kersenslagroom

Voor 6 glaasjes
Bak- en kookbenodigdheden
1 spuitzak met effen spuitmondje
6 weckglaasjes 290 ml (Ø 80 mm)
Voor de kersenslagroom
400 ml room
Voor het browniebeslag
100 ml water
150 g gesmolten boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Glaasje brownie met kersenslagroom

Voor 6 glaasjes
Bak- en kookbenodigdheden
1 spuitzak met effen spuitmondje
6 weckglaasjes 290 ml (Ø 80 mm)
Voor de kersenslagroom
400 ml room
Voor het browniebeslag
100 ml water
150 g gesmolten boter
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bak de brownies

Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg de mix, het water en de gesmolten boter samen en roer tot een glad beslag. Vet de weckglaasjes in. Verdeel het beslag over de glaasjes. Bak de brownies 35 à 40 minuten op 180 °C. Laat ze 5 minuten afkoelen in het glaasje. Haal ze vervolgens uit de glaasjes en leg ze op een rooster om af te koelen. Was de glaasjes ook even uit.
2

Maak kersenslagroom

Voeg de room en de bloemsuiker samen. Klop totdat de slagroom bijna stijf genoeg is. Voeg 6 eetlepels kersentaartvulling aan de slagroom toe en klop nog even door. Schep de kersenslagroom in een spuitzak met effen spuitmondje.
3

Vul de glaasjes

Snijd de brownies in 3 laagjes. Leg het onderste deel in het glaasje. Spuit daarop een laagje van 1 cm kersenslagroom. Leg daarop het middenstuk van de brownie. Spuit opnieuw een laagje kersenslagroom. Dek af met het bovenste deel van de brownie. Werk af met een toefje slagroom en eventueel een kers erbovenop.
4

Tip

Mix de kersentaartvulling. Maak de kersenvulling vooraf fijn met de mixer. Zo wordt het spuiten van de slagroom een stuk gemakkelijker.

Wat zeggen anderen