Gevulde vlecht van wit vezelbrood
Wil je je broodmaaltijd onvergetelijk maken? Maak dan prachtige broodvlechten uit wit vezelbrood, met krokante paprikastukjes en zachte Old Amsterdam-kaas. Knapperige maanzaadjes zorgen voor een extra hemelse smaak. Steek je kunstwerk in de oven, en lok je gasten met de heerlijke broodgeur. Nog een stukje?
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde vlecht van wit vezelbrood

1

Deeg kneden

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Snij de kaas in blokjes, en hak de groene en rode paprika in kleine stukjes. Haal het deeg uit de huishoudfolie, en verdeel het in stukken. Meng hier de kaasblokjes en de paprikastukjes door. Kneed het deeg in een bolletje.  

3

Verdeel het deeg in zes gelijke delen van ongeveer 160 g. Rol elk stuk deeg tot een mooi bolletje. Dek de aparte deegbolletjes opnieuw af met huishoudfolie, en laat nog 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Druk de bolletjes plat, en vouw ze vervolgens dubbel. Rol daarna elk deegstukje tot een cilinder. Maak er nu lange deegstrengen van: rol ze uit tot een lengte van 30 à 40 cm. 

Tip: lukt het uitrollen niet goed? Laat het deeg dan even rusten, en probeer daarna opnieuw. 

5

Broodvlecht maken

Giet de maanzaadjes in een rechthoekige ovenschotel of bakplaat. Bestrijk drie van de zes deegstrengen met water, en wentel ze daarna door het maanzaad. 

6

Neem voor de eerste broodvlecht één deegstreng zonder zaadjes en twee strengen met zaadjes. Leg die verticaal naast elkaar, en kneed ze bovenaan aan elkaar vast. Maak nu een vlecht: leg afwisselend de linker- en de rechterstreng over de middelste streng, tot je beneden bent. Maak daarna een tweede vlecht met de drie overige deegstrengen. 

7

Leg de twee vlechten op een bakplaat met bakpapier. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

8

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodvlechten ongeveer 30 minuten. 

Gevulde vlecht van wit vezelbrood

Voor je deeg
325 ml water
Voor je vulling
50 g groene paprika
50 g rode paprika
75 g Old Amsterdam kaas
Voor je afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
keukenrobot - optioneel
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Gevulde vlecht van wit vezelbrood

Voor je deeg
325 ml water
Voor je vulling
50 g groene paprika
50 g rode paprika
75 g Old Amsterdam kaas
Voor je afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
keukenrobot - optioneel
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg kneden

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2

Snij de kaas in blokjes, en hak de groene en rode paprika in kleine stukjes. Haal het deeg uit de huishoudfolie, en verdeel het in stukken. Meng hier de kaasblokjes en de paprikastukjes door. Kneed het deeg in een bolletje.  

3

Verdeel het deeg in zes gelijke delen van ongeveer 160 g. Rol elk stuk deeg tot een mooi bolletje. Dek de aparte deegbolletjes opnieuw af met huishoudfolie, en laat nog 10 minuten rijzen op kamertemperatuur.

4

Druk de bolletjes plat, en vouw ze vervolgens dubbel. Rol daarna elk deegstukje tot een cilinder. Maak er nu lange deegstrengen van: rol ze uit tot een lengte van 30 à 40 cm. 

Tip: lukt het uitrollen niet goed? Laat het deeg dan even rusten, en probeer daarna opnieuw. 

5

Broodvlecht maken

Giet de maanzaadjes in een rechthoekige ovenschotel of bakplaat. Bestrijk drie van de zes deegstrengen met water, en wentel ze daarna door het maanzaad. 

6

Neem voor de eerste broodvlecht één deegstreng zonder zaadjes en twee strengen met zaadjes. Leg die verticaal naast elkaar, en kneed ze bovenaan aan elkaar vast. Maak nu een vlecht: leg afwisselend de linker- en de rechterstreng over de middelste streng, tot je beneden bent. Maak daarna een tweede vlecht met de drie overige deegstrengen. 

7

Leg de twee vlechten op een bakplaat met bakpapier. Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

8

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodvlechten ongeveer 30 minuten. 


Wat zeggen anderen