Gevulde veggie kesra
Serveer deze gevulde kesra-broodjes als aperitiefhapje of als volwaardige maaltijd. De kruidige tomatenvulling met knapperige pitjes brengt je meteen in vakantiesfeer.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde veggie kesra

1

Vulling maken

Verhit olijfolie in een pan. Voeg de uien, knoflook, tomaten, tomatenpuree en peterselie toe en bak lichtjes aan. Voeg de pitten-amandelmix toe, meng goed en breng op smaak met peper, zout en ras-el-hanout.
2

Deeg maken

Meng de mix met de olie en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.
3

Verdeel het deeg in porties

Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ongeveer 95 g. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol elk bolletje met een deegrol uit tot een ronde plak van ongeveer 2,5 mm dik.
4

Verdeel de vulling

Verdeel de vulling over 4 van de 8 plakjes en laat de buitenranden onbedekt. Leg er een tweede plakje bovenop en druk de randen stevig aan.
5

Bak de broodjes

Plaats een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke gevulde kesra 1 à 2 minuten in de pan, zonder boter of olie.

Voor 4 stuks
Voor het deeg
240 ml lauw water
30 ml zonnebloemolie
Voor de vulling
10 g verse peterselie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes look, fijngesneden
2 tomaten, in stukjes
70 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
olijfolie
peper zout en ras-el-hanout naar smaak
Bak- en kookbenodigdheden
deegrol
deegsteker
pan
weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 4 stuks
Voor het deeg
240 ml lauw water
30 ml zonnebloemolie
Voor de vulling
10 g verse peterselie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes look, fijngesneden
2 tomaten, in stukjes
70 g dubbel geconcentreerde tomatenpuree
olijfolie
peper zout en ras-el-hanout naar smaak
Bak- en kookbenodigdheden
deegrol
deegsteker
pan
weegschaal
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Vulling maken

Verhit olijfolie in een pan. Voeg de uien, knoflook, tomaten, tomatenpuree en peterselie toe en bak lichtjes aan. Voeg de pitten-amandelmix toe, meng goed en breng op smaak met peper, zout en ras-el-hanout.
2

Deeg maken

Meng de mix met de olie en het lauwe water. Kneed 8 minuten met de hand of met een keukenrobot op gemiddelde snelheid, tot je een glad en homogeen deeg hebt. Dek het deeg af met een keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje.
3

Verdeel het deeg in porties

Verdeel het deeg in 8 bolletjes van ongeveer 95 g. Bestrooi het werkblad met bloem. Rol elk bolletje met een deegrol uit tot een ronde plak van ongeveer 2,5 mm dik.
4

Verdeel de vulling

Verdeel de vulling over 4 van de 8 plakjes en laat de buitenranden onbedekt. Leg er een tweede plakje bovenop en druk de randen stevig aan.
5

Bak de broodjes

Plaats een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur. Bak beide zijden van elke gevulde kesra 1 à 2 minuten in de pan, zonder boter of olie.

Wat zeggen anderen