Gevulde Turkse broodjes
Met deze overheerlijke gevulde Turkse broodjes scoor je altijd. De frisse vulling met fetakaas, peterselie en yoghurt doet je zin krijgen in vakantie. Fingerfood om je vingers bij af te likken!
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde Turkse broodjes

1

Kneed het deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 10 minuten met een keukenrobot. Of kies het deegprogramma van de broodmachine.
TURKSE-BROODJES
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie of een keukenhanddoek. Laat het 90 minuten rijzen of tot het volume verdubbeld is.
TURKSE-BROODJES
3

Maak de vulling

Verkruimel de feta in een kom. Meng er de fijngesneden peterselie, de yoghurt, de komijn en de knoflook door. Kruid met zwarte peper.
TURKSE-BROODJES
4

Vorm bolletjes

Verdeel het deeg in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er mooie bolletjes van.
TURKSE-BROODJES
5

Vul de broodjes

Druk de bolletjes plat tot ronde plakjes. Schep een theelepel fetavulling op de onderste helft van elk plakje.
TURKSE-BROODJES
6
Vouw de bovenhelft eroverheen. Druk de rand goed aan met je vingers. Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet de gevulde broodjes op de plaat met de dichtgevouwen rand naar boven.
TURKSE-BROODJES
7

Bak de broodjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodjes met eidooier. Bestrooi ze met sesamzaad. Bak de broodjes 25 minuten op 180 °C. Serveer ze warm.
TURKSE-BROODJES

Geen liefhebber van feta? Vervang die dan gerust door mozzarella.

Gevulde Turkse broodjes

Voor 16 broodjes
Voor het deeg
125 ml maïsolie
125 ml melk
125 ml warm water
1 theelepel zout
Voor de vulling
1 bussel platte peterselie, fijngesneden
150 g volle yoghurt
200 g fetakaas
½ teen knoflook, geperst
½ theelepel komijn
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
Kwast in siliconen
Mengkom
Voor de afwerking
1 eidooier
4 theelepels Dibro sesamzaad
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Gevulde Turkse broodjes

Voor 16 broodjes
Voor het deeg
125 ml maïsolie
125 ml melk
125 ml warm water
1 theelepel zout
Voor de vulling
1 bussel platte peterselie, fijngesneden
150 g volle yoghurt
200 g fetakaas
½ teen knoflook, geperst
½ theelepel komijn
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
Kwast in siliconen
Mengkom
Voor de afwerking
1 eidooier
4 theelepels Dibro sesamzaad
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 10 minuten met een keukenrobot. Of kies het deegprogramma van de broodmachine.
TURKSE-BROODJES
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie of een keukenhanddoek. Laat het 90 minuten rijzen of tot het volume verdubbeld is.
TURKSE-BROODJES
3

Maak de vulling

Verkruimel de feta in een kom. Meng er de fijngesneden peterselie, de yoghurt, de komijn en de knoflook door. Kruid met zwarte peper.
TURKSE-BROODJES
4

Vorm bolletjes

Verdeel het deeg in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er mooie bolletjes van.
TURKSE-BROODJES
5

Vul de broodjes

Druk de bolletjes plat tot ronde plakjes. Schep een theelepel fetavulling op de onderste helft van elk plakje.
TURKSE-BROODJES
6
Vouw de bovenhelft eroverheen. Druk de rand goed aan met je vingers. Beleg een bakplaat met bakpapier. Zet de gevulde broodjes op de plaat met de dichtgevouwen rand naar boven.
TURKSE-BROODJES
7

Bak de broodjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk de broodjes met eidooier. Bestrooi ze met sesamzaad. Bak de broodjes 25 minuten op 180 °C. Serveer ze warm.
TURKSE-BROODJES

Geen liefhebber van feta? Vervang die dan gerust door mozzarella.


Wat zeggen anderen