Gevulde roosjes
Deze bloemvormige broodjes hebben een aangename verrassing in petto. Achter hun blaadjes van zacht luxedeeg verbergen ze een zoet hart van abrikozenvulling.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde roosjes

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.

gevulde roosjes
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Voeg parelsuiker toe

Druk het deeg plat. Strooi daarop de suikerparels. Vouw het deeg dicht en kneed de suiker door het deeg.

gevulde roosjes
4

Vorm roosjes

Verdeel het deeg in bolletjes van 75 g. Druk de bolletjes plat en rol ze uit tot plakjes met een diameter van ongeveer 14 cm. Maak vier insnijdingen tot op een paar centimeter van het midden. Spuit abrikozenvulling in het midden. Maak de deegranden vochtig met een borsteltje en water. Vouw de vier delen één voor één naar binnen zoals rozenblaadjes.

5

Decoreer de roosjes

Strijk de roosjes in met losgeklopt ei. Vet de cupcakevorm in. Plaats de roosjes in de kuipjes. (Of zet ze eerst in een papieren cupcakevormpje, dan hoef je de bakvorm niet in te vetten.) Bestrooi ze met parelsuiker.

6

Laat rijzen

Laat de roosjes 30 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C.

7

Bak de roosjes

Bak de roosjes 10 minuten op 180 °C.

Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed het deeg 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.

gevulde roosjes
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Voeg parelsuiker toe

Druk het deeg plat. Strooi daarop de suikerparels. Vouw het deeg dicht en kneed de suiker door het deeg.

gevulde roosjes
4

Vorm roosjes

Verdeel het deeg in bolletjes van 75 g. Druk de bolletjes plat en rol ze uit tot plakjes met een diameter van ongeveer 14 cm. Maak vier insnijdingen tot op een paar centimeter van het midden. Spuit abrikozenvulling in het midden. Maak de deegranden vochtig met een borsteltje en water. Vouw de vier delen één voor één naar binnen zoals rozenblaadjes.

5

Decoreer de roosjes

Strijk de roosjes in met losgeklopt ei. Vet de cupcakevorm in. Plaats de roosjes in de kuipjes. (Of zet ze eerst in een papieren cupcakevormpje, dan hoef je de bakvorm niet in te vetten.) Bestrooi ze met parelsuiker.

6

Laat rijzen

Laat de roosjes 30 minuten onbedekt rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C.

7

Bak de roosjes

Bak de roosjes 10 minuten op 180 °C.


Wat zeggen anderen