Gevulde paasdonuts
Wist je dat je makkelijk donuts maakt met soezendeeg? Vul ze met karamel-banketbakkersroom en schijfjes banaan en versier ze met een prachtig nestje vol eitjes en suikerfiguurtjes. Laat Pasen maar komen!
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde paasdonuts

1

Maak soezendeeg

Verwarm de oven voor op 170 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking.
Gevulde paasdonuts
2

Bak donuts

Schep het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje. Spuit cirkels met een diameter van 7 cm op de bakplaat. Strijk ze in met losgeklopt ei. Bak de donuts 30 à 35 minuten op 170 °C.
Gevulde paasdonuts
3

Maak de vulling

Voeg de melk en de karamelsaus bij de mix voor banketbakkersroom. Roer tot een glad mengsel. Laat even opstijven. Klop intussen de slagroom stevig. Roer de banketbakkersroom opnieuw even door en spatel er de slagroom door.
Gevulde paasdonuts
4

Vul de donuts

Schep de vulling in een spuitzak. Snijd de donuts horizontaal door. Spuit de vulling in de onderhelft. Leg daarop schijfjes banaan en zet de bovenhelft er weer op.
Gevulde paasdonuts
5

Versier met topping

Doe de melk, een druppel groene kleurstof en het zakje slagschuim in een mixerkom. Klop een vijftal minuten op hoge snelheid op. Doe de topping in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit piekjes op de binnenrand van de donut in de vorm van een nestje.
Gevulde paasdonuts
6

Werk af met suikerdecoratie

Werk de donuts af met een beetje bloemsuiker en suikereitjes of paasfiguurtjes.
Gevulde paasdonuts
Gevulde paasdonuts

Voor 6 donuts
Bak- en kookbenodigdheden
1 rond en 1 gekarteld spuitmondje
3 wegwerpspuitzakken
Voor de donuts
1 ei
100 ml heet water
Voor de topping
1 losgeklopt ei
Suikereitjes of paasfiguurtjes
80 ml melk
Wilton groene kleurstof
Voor de vulling
100 g slagroom
135 ml melk
3 bananen
30 g karamelsaus
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Gevulde paasdonuts

Voor 6 donuts
Bak- en kookbenodigdheden
1 rond en 1 gekarteld spuitmondje
3 wegwerpspuitzakken
Voor de donuts
1 ei
100 ml heet water
Voor de topping
1 losgeklopt ei
Suikereitjes of paasfiguurtjes
80 ml melk
Wilton groene kleurstof
Voor de vulling
100 g slagroom
135 ml melk
3 bananen
30 g karamelsaus
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak soezendeeg

Verwarm de oven voor op 170 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak soezendeeg zoals aangegeven op de verpakking.
Gevulde paasdonuts
2

Bak donuts

Schep het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje. Spuit cirkels met een diameter van 7 cm op de bakplaat. Strijk ze in met losgeklopt ei. Bak de donuts 30 à 35 minuten op 170 °C.
Gevulde paasdonuts
3

Maak de vulling

Voeg de melk en de karamelsaus bij de mix voor banketbakkersroom. Roer tot een glad mengsel. Laat even opstijven. Klop intussen de slagroom stevig. Roer de banketbakkersroom opnieuw even door en spatel er de slagroom door.
Gevulde paasdonuts
4

Vul de donuts

Schep de vulling in een spuitzak. Snijd de donuts horizontaal door. Spuit de vulling in de onderhelft. Leg daarop schijfjes banaan en zet de bovenhelft er weer op.
Gevulde paasdonuts
5

Versier met topping

Doe de melk, een druppel groene kleurstof en het zakje slagschuim in een mixerkom. Klop een vijftal minuten op hoge snelheid op. Doe de topping in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit piekjes op de binnenrand van de donut in de vorm van een nestje.
Gevulde paasdonuts
6

Werk af met suikerdecoratie

Werk de donuts af met een beetje bloemsuiker en suikereitjes of paasfiguurtjes.
Gevulde paasdonuts

Wat zeggen anderen