Gevulde oudegranenbroodjes
Fan van gerookte zalm? Probeer dan deze warme combinatie eens uit met krokante hazelnoten, zachte brie en frisse blaadjes rucola. Het knapperige broodje eromheen is een brooddeeg op basis van oudegranenmix met gierst, quinoa en boekweit. Misschien heb je deze ‘vergeten’ granen nog nooit geproefd? Je zal versteld staan van de fijne smaak!
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde oudegranenbroodjes

1

Deeg maken

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten.
Gevulde oudegranenbroodjes
2

Verdeel het deeg in 5 stukken van ca. 160g en maak er bolletjes van. Dek opnieuw af met folie en laat 15 minuten rusten.

Gevulde oudegranenbroodjes
3
Druk de deegstukjes plat en rol ze uit met een deegrol tot rechthoeken van 15 bij 20 à 25 cm. Bestrijk een van de korte zijden met water.
Gevulde oudegranenbroodjes
4
Beleg de deeglapjes eerst met zalm, maar laat de randen vrij. Strooi de hazelnoten over de zalm en beleg ze met plakjes brie. Leg daarop blaadjes rucola.
Gevulde oudegranenbroodjes
5

Rol het deeg op naar de met water ingestreken rand toe. Druk de deegsluiting goed aan. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de gevulde deegstukjes op. Dek ze af met folie en laat 45 minuten rijzen.

Gevulde oudegranenbroodjes
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak met een scherp mes enkele oppervlakkige insnijdingen in de broodjes. Snijd niet door het deeg heen, anders loopt de vulling eruit tijdens het bakken.
Gevulde oudegranenbroodjes
7
Bak de broodjes 30 minuten op 200°C. Serveer de broodjes warm.
Gevulde oudegranenbroodjes

Geen fan van gerijpte kaas? Vervang dan de brie door verse roomkaas. En als je het extra pittig wilt, kies je zonder probleem voor een gekruide variant!

Gevulde oudegranenbroodjes

Voor 5 broodjes.
Voor je deeg
15 g boter
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
300g gerookte zalm
een handvol Dibro Geroosterde hazelnoten, fijn gehakt
300 g brie, in dunne plakjes gesneden
enkele blaadjes rucola
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast in siliconen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Gevulde oudegranenbroodjes

Voor 5 broodjes.
Voor je deeg
15 g boter
8 g zout
300 ml water
Voor je vulling
300g gerookte zalm
een handvol Dibro Geroosterde hazelnoten, fijn gehakt
300 g brie, in dunne plakjes gesneden
enkele blaadjes rucola
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast in siliconen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Deeg maken

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten.
Gevulde oudegranenbroodjes
2

Verdeel het deeg in 5 stukken van ca. 160g en maak er bolletjes van. Dek opnieuw af met folie en laat 15 minuten rusten.

Gevulde oudegranenbroodjes
3
Druk de deegstukjes plat en rol ze uit met een deegrol tot rechthoeken van 15 bij 20 à 25 cm. Bestrijk een van de korte zijden met water.
Gevulde oudegranenbroodjes
4
Beleg de deeglapjes eerst met zalm, maar laat de randen vrij. Strooi de hazelnoten over de zalm en beleg ze met plakjes brie. Leg daarop blaadjes rucola.
Gevulde oudegranenbroodjes
5

Rol het deeg op naar de met water ingestreken rand toe. Druk de deegsluiting goed aan. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de gevulde deegstukjes op. Dek ze af met folie en laat 45 minuten rijzen.

Gevulde oudegranenbroodjes
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak met een scherp mes enkele oppervlakkige insnijdingen in de broodjes. Snijd niet door het deeg heen, anders loopt de vulling eruit tijdens het bakken.
Gevulde oudegranenbroodjes
7
Bak de broodjes 30 minuten op 200°C. Serveer de broodjes warm.
Gevulde oudegranenbroodjes

Geen fan van gerijpte kaas? Vervang dan de brie door verse roomkaas. En als je het extra pittig wilt, kies je zonder probleem voor een gekruide variant!


Wat zeggen anderen