Geef de crème au beurre meer smaak, bijvoorbeeld met koffie of een extract.
Gevulde bokkenpootjes
In onze top 10 van de lekkerste koekjes staan de bokkenpootjes helemaal bovenaan. Zeker deze gevulde variant met romige crème au beurre. Bak er genoeg, want ze zijn op voor je het weet.
Voeg toe aan receptenboekje

Gevulde bokkenpootjes

1

Maak het koekjesbeslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eiwitten los, voeg geleidelijk aan 100 g suiker toe en klop op tot een stevige massa.

Meng de overige 90 g suiker met het amandelpoeder en de bloem en spatel dit mengsel door het opgeklopte eiwit.

2

Spuit de bokkenpootjes

Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop staafjes van 6 cm. Bestrooi ze met amandelschilfers.

3

Bak de bokkenpootjes

Bak de amandelstaafjes 15 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

4

Maak crème au beurre

Voeg de mix en de suiker samen. Doe er het water bij en meng goed. Klop de boter romig. Voeg geleidelijk het mengsel toe. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op.

5

Vul de bokkenpootjes

Spuit een laagje crème au beurre op een koekje en plak er een tweede koekje tegenaan.

6

Werk af met chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Dip beide uiteinden van de bokkenpootjes in de chocolade.

7

Tip

Geef de crème au beurre meer smaak, bijvoorbeeld met koffie of een extract.


Voor 15 à 20 stuks
100 g eiwit (3 eieren)
190 g suiker
90 g Amandelpoeder
Voor de crème au beurre
125 g zachte boter
50 g suiker
125 ml water
Verder
Amandelschilfers
200 g Cake ‘n Party Smeltchocolade puur
2 wegwerpspuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 15 à 20 stuks
100 g eiwit (3 eieren)
190 g suiker
90 g Amandelpoeder
Voor de crème au beurre
125 g zachte boter
50 g suiker
125 ml water
Verder
Amandelschilfers
200 g Cake ‘n Party Smeltchocolade puur
2 wegwerpspuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het koekjesbeslag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eiwitten los, voeg geleidelijk aan 100 g suiker toe en klop op tot een stevige massa.

Meng de overige 90 g suiker met het amandelpoeder en de bloem en spatel dit mengsel door het opgeklopte eiwit.

2

Spuit de bokkenpootjes

Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit daarop staafjes van 6 cm. Bestrooi ze met amandelschilfers.

3

Bak de bokkenpootjes

Bak de amandelstaafjes 15 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.

4

Maak crème au beurre

Voeg de mix en de suiker samen. Doe er het water bij en meng goed. Klop de boter romig. Voeg geleidelijk het mengsel toe. Klop de crème au beurre 5 minuten op maximale snelheid op.

5

Vul de bokkenpootjes

Spuit een laagje crème au beurre op een koekje en plak er een tweede koekje tegenaan.

6

Werk af met chocolade

Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Dip beide uiteinden van de bokkenpootjes in de chocolade.

7

Tip

Geef de crème au beurre meer smaak, bijvoorbeeld met koffie of een extract.


Wat zeggen anderen