Fruitsalade met honingpraliné
Wil je een geweldig dessert maken dat toch niet te zwaar op de maag valt, ga dan voor fruitsalade met dat tikkeltje extra! Maak zelf praliné met honing en noten om je fruitsla mee af te werken. Je bezoek staat gegarandeerd versteld van deze zoete, crunchy toets.
Voeg toe aan receptenboekje

Fruitsalade met honingpraliné

1

Fruitsla maken

Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de banaan, kiwi en sinaasappel en snij ze in schijfjes. Halveer de granaatappel en schep de kern eruit. Wrijf de vijgen met een droge doek schoon en snij ze in vier.
2
Meng alle vruchten in een kom.
3
Roer de honing door de amaretto en sprenkel het mengsel over de vruchten.
4

Praliné maken

Verwarm de oven voor op 200 °C.
5
Voeg de boter, suiker en room samen in een potje en breng ze aan de kook. Roer er de honing en stukjes noten bij.
6
Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met het mengsel en bak ongeveer 25 minuten tot de praliné goudbruin kleurt.
7
Haal de bakplaat uit de oven en snij de nog warme praliné in ruiten of breek hem in stukken.
8

Fruitsla afwerken

Vul vier glazen met de fruitsalade en werk af met de praliné.

Deze praliné smaakt ook lekker bij een glaasje advocaat uit ons assortiment Landelijk Lekkers!

Fruitsla met krokante muesli en honingroom

voor vier personen
Voor je fruitsla
1 granaatappel
1 kleine ananas
1 banaan
1 kiwi
1 sinaasappel
2 verse vijgen
2 eetlepels honing
2 cl amaretto
Voor je praliné
25 g boter
50 ml room
150 g gemengde noten, fijngehakt
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
4 glazen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Fruitsla met krokante muesli en honingroom

voor vier personen
Voor je fruitsla
1 granaatappel
1 kleine ananas
1 banaan
1 kiwi
1 sinaasappel
2 verse vijgen
2 eetlepels honing
2 cl amaretto
Voor je praliné
25 g boter
50 ml room
150 g gemengde noten, fijngehakt
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
4 glazen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Fruitsla maken

Schil de ananas en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de banaan, kiwi en sinaasappel en snij ze in schijfjes. Halveer de granaatappel en schep de kern eruit. Wrijf de vijgen met een droge doek schoon en snij ze in vier.
2
Meng alle vruchten in een kom.
3
Roer de honing door de amaretto en sprenkel het mengsel over de vruchten.
4

Praliné maken

Verwarm de oven voor op 200 °C.
5
Voeg de boter, suiker en room samen in een potje en breng ze aan de kook. Roer er de honing en stukjes noten bij.
6
Bestrijk een met bakpapier beklede bakplaat met het mengsel en bak ongeveer 25 minuten tot de praliné goudbruin kleurt.
7
Haal de bakplaat uit de oven en snij de nog warme praliné in ruiten of breek hem in stukken.
8

Fruitsla afwerken

Vul vier glazen met de fruitsalade en werk af met de praliné.

Deze praliné smaakt ook lekker bij een glaasje advocaat uit ons assortiment Landelijk Lekkers!


Wat zeggen anderen