Thuisgeleverd binnen 1 tot 3 werkdagen Gratis verzending vanaf € 49 (tot 59 kg)* Gratis retourneren Ophalen in > 200 winkels

Frangipanetaart

recept frangipanetaart 21920x600

De lekkerste frangipanetaart maak je natuurlijk zelf. Met kruimeldeeg, frangipanebeslag en abrikozenvulling als hoofdingrediënten kan het niet anders dan een toptaart worden. Handig: onze Aveve mix voor Kruimeldeeg en Aveve mix voor Frangipane zorgen ervoor dat je taart extra lekker wordt! Altijd een succes om te serveren aan zowel jong als oud.

  • Moeilijkheidsgraad
    Medium
  • Serveert
    1 Stuks
  • Bereidingstijd
    30 - 45 minuten
  • Bevat deze allergenen
    Lactose, Ei, Suiker
  • Voor je kruimeldeeg
  • Voor je frangipanebeslag
  • Voor je vulling en afwerking

Kruimeldeeg maken

Voeg het ei en de boter bij de Mix voor Kruimeldeeg. Kneed tot een glad deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

Stappenplan frangipanebeslag stap 2_860x695

Vet de taartvorm in. Strooi bloem op je werkvlak. Hou één vijfde van je deeg opzij voor de afwerking.

Stappenplan kruimeldeeg stap 2 2860x695

Rol de rest van het deeg open tot het een paar millimeter dik is. Leg het in de taartvorm.

Stappenplan kruimeldeeg stap 2 1860x695

Smeer een dun laagje abrikozenvulling op de kruimeldeegbodem.

Stappenplan kruimeldeeg stap 3_860x695

Frangipanebeslag maken

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Oven_860x695

Roer de boter zacht. Voeg er achtereenvolgens de eieren en de Mix voor Frangipane aan toe. Blijf minstens 5 minuten roeren.

Stappenplan frangipanebeslag stap 2_860x695

Taart bakken

Vul de taartvorm met frangipanebeslag.

Stappenplan taart bakken stap 1_860x695

Rol het resterende kruimeldeeg dun uit. Snij er lange reepjes van. En maak er een raster mee op de taart.

Stappenplan taart bakken stap 2 2_860x695

Bak de taart ongeveer 1 uur op 180 °C, tot ze lichtbruin is. Laat ze daarna afkoelen.

Stappenplan taart bakken stap 3_860x695

Taart afwerken

Verwarm 3 eetlepels afdekgelei met 1 eetlepel water in een pannetje. Smeer daarvan een dun laagje over je taart.

Stappenplan taart afwerken stap 1_860x695

Verwarm je zakje gebakglazuur in de microgolfoven of au bain-marie. Knip het daarna open, en bedek de taart met glazuur.

Stappenplan taart afwerken stap 2_860x695
Tip!

Als je de kruimeldeegbodem met frangipanebeslag vult, schep dan wat beslag weg van het midden van de taart. Zo vermijd je dat je taart te bol wordt.

Actievoorwaarden

Actie geldig van tot en met