Fougasses met tomaat en mozzarella
Fan van de zuiderse keuken? Breng de Provence op je bord met deze heerlijk geurende broodjes. De smaak van het semolinabrood gaat perfect samen met tomaat, mozzarella en oregano.
Voeg toe aan receptenboekje

Fougasses met tomaat en mozzarella

1

Kneed het deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 2 broodjes

Druk het deeg plat. Verdeel het in twee stukken van ongeveer 500 g. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 30 cm lang. Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier. Maak insnijdingen zoals de nerven van een blad. Rek de insnijdingen een beetje uit.
4

Werk af met oregano en mozzarella

Strijk de deegstukken in met olijfolie. Bestrooi met oregano en mozzarella.
5

Laat rijzen

Bedek de deegstukken met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
6

Bak de broodjes

Bak de fougasses 20 minuten op 210 °C. Kleurt de kaas te snel donker, dek de broodjes dan af met een stuk bakpapier.
Fougasses met tomaat en mozzarella

Voor 2 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Voor het deeg
120 ml water
16 g olijfolie
200 g passata
8 g zout
Voor de afwerking
6 g oregano
60 g gemalen mozzarella
olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Fougasses met tomaat en mozzarella

Voor 2 stuks
Bak- en kookbenodigdheden
Voor het deeg
120 ml water
16 g olijfolie
200 g passata
8 g zout
Voor de afwerking
6 g oregano
60 g gemalen mozzarella
olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm 2 broodjes

Druk het deeg plat. Verdeel het in twee stukken van ongeveer 500 g. Rol elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 30 cm lang. Leg de deegstukken op een bakplaat met bakpapier. Maak insnijdingen zoals de nerven van een blad. Rek de insnijdingen een beetje uit.
4

Werk af met oregano en mozzarella

Strijk de deegstukken in met olijfolie. Bestrooi met oregano en mozzarella.
5

Laat rijzen

Bedek de deegstukken met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 210 °C.
6

Bak de broodjes

Bak de fougasses 20 minuten op 210 °C. Kleurt de kaas te snel donker, dek de broodjes dan af met een stuk bakpapier.

Wat zeggen anderen