Focaccia met gorgonzola
Zelf focaccia bakken is verrassend eenvoudig. Met All-in Italiaans kruidenbrood, een heerlijke broodmix met paprika en ui, lukt het altijd. Werk je focaccia’s af met kerstomaten en gorgonzola. Als ze uit de oven komen, stroomt de sfeer van la bella Italia je keuken binnen!
Voeg toe aan receptenboekje

Focaccia met gorgonzola

1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

stap
2

Druk het deeg plat en verdeel het in acht delen van ongeveer 100 g.

stap
3

Rol elk stuk ovaal uit tot een lengte van ongeveer 15 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in. Leg er de deegstukken op en bedek opnieuw met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

stap
4

Strijk het deeg in met olijfolie. Druk met de vingertoppen vijf kuiltjes in elke deegplak. Vul de kuiltjes afwisselend met halve tomaatjes en gorgonzola en druk goed aan. Bedek nogmaals met huishoudfolie en laat nog 15 minuten rijzen.

stap
5

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de focaccia’s 15 à 20 minuten op 200 °C. Serveer lauwwarm. Leg er eventueel enkele blaadjes rucola bovenop.

6

Tip

Zet een paar kommetjes met olijfolie op tafel om de focaccia’s in te dopen. Overheerlijk!

res

Voor 8 focaccia’s
Voor het deeg
20 ml olijfolie
300 ml water
4 g droge gist
Voor de afwerking
100 g verkruimelde gorgonzola
20 kerstomaten
een handvol rucola
rozemarijn
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast silicone
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
res

Voor 8 focaccia’s
Voor het deeg
20 ml olijfolie
300 ml water
4 g droge gist
Voor de afwerking
100 g verkruimelde gorgonzola
20 kerstomaten
een handvol rucola
rozemarijn
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
Bakkwast silicone
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

stap
2

Druk het deeg plat en verdeel het in acht delen van ongeveer 100 g.

stap
3

Rol elk stuk ovaal uit tot een lengte van ongeveer 15 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier of vet de plaat in. Leg er de deegstukken op en bedek opnieuw met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.

stap
4

Strijk het deeg in met olijfolie. Druk met de vingertoppen vijf kuiltjes in elke deegplak. Vul de kuiltjes afwisselend met halve tomaatjes en gorgonzola en druk goed aan. Bedek nogmaals met huishoudfolie en laat nog 15 minuten rijzen.

stap
5

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de focaccia’s 15 à 20 minuten op 200 °C. Serveer lauwwarm. Leg er eventueel enkele blaadjes rucola bovenop.

6

Tip

Zet een paar kommetjes met olijfolie op tafel om de focaccia’s in te dopen. Overheerlijk!


Wat zeggen anderen