Stel je toppings samen met restjes uit de koelkast.
Focaccia met 3 toppings
Speel zelf Italiaanse bakker en haal een geurige focaccia uit je oven. Varieer het beleg zoveel je wil. Hoe meer afwisseling, hoe meer vreugde.
Voeg toe aan receptenboekje

Focaccia met 3 toppings

1

Kneed het deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Bereid de toppings voor

Topping 1: snijd de rode ui in ringen en stoof even aan.

Topping 2: snijd de kerstomaatjes in partjes en breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie.

Topping 3: snijd de champignons in schijfjes. Bak ze in olijfolie en breng ze op smaak met peper.

4

Vorm de focaccia

Beleg de bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een ovaal van ongeveer 30 cm lang. Leg het op de bakplaat.

5

Beleg met de toppings

Bestrijk het deeg met olijfolie. Breng daarop de drie toppings naast elkaar aan.

Topping 1: meng de rode ui met blokjes feta en rozemarijn.

Topping 2: bestrooi de tomaatjes en plakjes mozzarella met gehakte blaadjes basilicum.

Topping 3: voeg feta toe aan de champignons en strooi er gesnipperde bieslook over.

6

Laat rijzen

Dek opnieuw af en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Bak de focaccia

Bak de focaccia 25 minuten op 200 °C.


Voor het deeg
300 ml water
15 g boter
8 g zout
Voor topping 1
1 rode ui
50 g fetakaas
Rozemarijn
Voor topping 2
10 kerstomaatjes
50 g mozzarella
Peper
Zout
Olijfolie
Basilicum
Voor topping 3
100 g champignons
Peper
50 g fetakaas
Bieslook
Bak- en kookbenodigdheden
Huishoudfolie
Bakkwast
Olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor het deeg
300 ml water
15 g boter
8 g zout
Voor topping 1
1 rode ui
50 g fetakaas
Rozemarijn
Voor topping 2
10 kerstomaatjes
50 g mozzarella
Peper
Zout
Olijfolie
Basilicum
Voor topping 3
100 g champignons
Peper
50 g fetakaas
Bieslook
Bak- en kookbenodigdheden
Huishoudfolie
Bakkwast
Olijfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Meng alle ingrediënten voor het deeg. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.

2

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.

3

Bereid de toppings voor

Topping 1: snijd de rode ui in ringen en stoof even aan.

Topping 2: snijd de kerstomaatjes in partjes en breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie.

Topping 3: snijd de champignons in schijfjes. Bak ze in olijfolie en breng ze op smaak met peper.

4

Vorm de focaccia

Beleg de bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat. Rol het uit tot een ovaal van ongeveer 30 cm lang. Leg het op de bakplaat.

5

Beleg met de toppings

Bestrijk het deeg met olijfolie. Breng daarop de drie toppings naast elkaar aan.

Topping 1: meng de rode ui met blokjes feta en rozemarijn.

Topping 2: bestrooi de tomaatjes en plakjes mozzarella met gehakte blaadjes basilicum.

Topping 3: voeg feta toe aan de champignons en strooi er gesnipperde bieslook over.

6

Laat rijzen

Dek opnieuw af en laat 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

7

Bak de focaccia

Bak de focaccia 25 minuten op 200 °C.


Wat zeggen anderen