Focaccia
Waan jezelf in een Italiaanse keuken. Bak knapperige focaccia’s met een zuiderse vulling van aubergine en paprika. Enkele brokjes feta maken je hartige lekkernij helemaal af. Nu nog even de oven in en … klaar! Wedden dat je gasten om meer vragen?
Voeg toe aan receptenboekje

Focaccia

1

Vulling voorbereiden

Versnipper de ui. Snij de paprika en de aubergine fijn. Giet olijfolie in een pan en bak de groenten op een matig vuur. Kruid met tijm en laat je vulling afkoelen.
2

Deegbolletjes maken

Meet de ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed het daarna 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Druk het deeg plat met je handen. Vouw het dubbel. Maak 16 deegbolletjes van ongeveer 50 g uit het deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 10 à 15 minuten rijzen.
4
Druk de bolletjes plat. Rol ze uit met een deegrol, tot je ovale plakjes van ongeveer 15 cm lang krijgt. Bestrijk de rand van elk plakje met water.
5

Broodjes vullen

Verdeel de zuiderse vulling over 8 van de 16 plakjes. Hou de deegranden vrij. Bestrooi de vulling met gekruimelde feta.
6
Bedek elk belegd deegplakje met een tweede stukje deeg. Druk de randen goed aan.
7
Leg de gevulde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bedek met huishoudfolie en laat 30 à 40 minuten rijzen.
8
Verwarm de oven voor op 200 °C.
9
Strijk de gerezen broodjes in met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper. Bak de focaccia’s 20 à 25 minuten op 200 °C.
Focaccia

Voor je deeg
270 ml water
50 g boter of margarine
8 g zout
Voor je vulling
2 uien
1/3 aubergine
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
tijm
Voor je afwerking
80 g fetakaas
olijfolie
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Focaccia

Voor je deeg
270 ml water
50 g boter of margarine
8 g zout
Voor je vulling
2 uien
1/3 aubergine
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
tijm
Voor je afwerking
80 g fetakaas
olijfolie
zwarte peper
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Vulling voorbereiden

Versnipper de ui. Snij de paprika en de aubergine fijn. Giet olijfolie in een pan en bak de groenten op een matig vuur. Kruid met tijm en laat je vulling afkoelen.
2

Deegbolletjes maken

Meet de ingrediënten voor het deeg zorgvuldig af. Kneed het daarna 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 15 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3
Druk het deeg plat met je handen. Vouw het dubbel. Maak 16 deegbolletjes van ongeveer 50 g uit het deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 10 à 15 minuten rijzen.
4
Druk de bolletjes plat. Rol ze uit met een deegrol, tot je ovale plakjes van ongeveer 15 cm lang krijgt. Bestrijk de rand van elk plakje met water.
5

Broodjes vullen

Verdeel de zuiderse vulling over 8 van de 16 plakjes. Hou de deegranden vrij. Bestrooi de vulling met gekruimelde feta.
6
Bedek elk belegd deegplakje met een tweede stukje deeg. Druk de randen goed aan.
7
Leg de gevulde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bedek met huishoudfolie en laat 30 à 40 minuten rijzen.
8
Verwarm de oven voor op 200 °C.
9
Strijk de gerezen broodjes in met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper. Bak de focaccia’s 20 à 25 minuten op 200 °C.

Wat zeggen anderen