Fleurige cupcakes
Met deze cupcakes fleur je elk feestje op. Laat ieder zijn eigen gazon en kleurrijke boeket samenstellen. Je gasten zijn wel even zoet met de voorbereidingen en nadien smul je samen van deze heerlijke ‘bloempotjes’. Zo zet je iedereen in de bloemetjes.
Voeg toe aan receptenboekje

Fleurige cupcakes

1

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Maak het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de bakvorm. Vul ze met beslag.

3

Bak je cupcakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan je temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken.

4

Rolmarsepein kleuren

Heb je je handschoenen aan? Dan maak je eerst je donkerroze en paarse marsepein. Kleur je witte rolmarsepein met een tandenstoker en roze kleurstof. Kneed het goed. Zo krijg je de kleur overal gelijk. Kleur op dezelfde manier ook een stukje marsepein paars.

5

Eetbare lijm maken

Meng een beetje tylose met water en laat dit mengsel even rusten. Dat is je eetbare lijm.

6

Gras maken

Kneed een beetje vetstof door een stukje groene rolmarsepein. Zo wordt die soepeler. Druk de stukjes door de lookpers. Dat is je gras. Lijm het nu vast op je cupcake met het water en een penseel.

7

Bloemetjes maken

Vet het uitrolmatje in met vetstof.

8

Vorm bloemetjes in verschillende kleuren en formaten met je uitdrukvorm naar keuze. Rol hiervoor je marsepein uit, druk het vormpje erin, draai rond en druk de plugger naar beneden.

9
Lijm nu alles vast.
fleurige cupcakes

voor 12 cupcakes
Voor je cakejes
100 g boter
2 eieren
30 ml water
Voor je bloemenperkje
kleurstoffen (roze en paars)
vetstof
rolmarsepein (wit en groen)
tylose
Bak- en kookbenodigdheden
oven
bakvorm voor cupcakes
papieren cupcakevormpjes
basismodelleerset
set uitduwvormpjes bloesem
plastic uitrolmatje
keukenmesje
wegwerphandschoenen
tandenstokers
lookpers
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
fleurige cupcakes

voor 12 cupcakes
Voor je cakejes
100 g boter
2 eieren
30 ml water
Voor je bloemenperkje
kleurstoffen (roze en paars)
vetstof
rolmarsepein (wit en groen)
tylose
Bak- en kookbenodigdheden
oven
bakvorm voor cupcakes
papieren cupcakevormpjes
basismodelleerset
set uitduwvormpjes bloesem
plastic uitrolmatje
keukenmesje
wegwerphandschoenen
tandenstokers
lookpers
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2

Maak het cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de kuipjes van de bakvorm. Vul ze met beslag.

3

Bak je cupcakes 10 minuten op 150 °C. Verhoog dan je temperatuur naar 180 °C en laat nog 10 à 15 minuten bakken.

4

Rolmarsepein kleuren

Heb je je handschoenen aan? Dan maak je eerst je donkerroze en paarse marsepein. Kleur je witte rolmarsepein met een tandenstoker en roze kleurstof. Kneed het goed. Zo krijg je de kleur overal gelijk. Kleur op dezelfde manier ook een stukje marsepein paars.

5

Eetbare lijm maken

Meng een beetje tylose met water en laat dit mengsel even rusten. Dat is je eetbare lijm.

6

Gras maken

Kneed een beetje vetstof door een stukje groene rolmarsepein. Zo wordt die soepeler. Druk de stukjes door de lookpers. Dat is je gras. Lijm het nu vast op je cupcake met het water en een penseel.

7

Bloemetjes maken

Vet het uitrolmatje in met vetstof.

8

Vorm bloemetjes in verschillende kleuren en formaten met je uitdrukvorm naar keuze. Rol hiervoor je marsepein uit, druk het vormpje erin, draai rond en druk de plugger naar beneden.

9
Lijm nu alles vast.

Wat zeggen anderen