Fijne meergranenbroodjes
Deze lekkere meergranenbroodjes zijn niet enkel eenvoudig te bereiden. Ze smaken ook bijzonder goed!
Voeg toe aan receptenboekje

Fijne meergranenbroodjes

1
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een kneedmachine. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en maak ze bolvormig. Druk beide delen plat en rol ze uit met een deegrol tot rechthoeken van 24 bij 18 cm. 
2
Verdeel deze rechthoeken eerst in twee stukken van 12 bij 18 cm en dan elk stuk in drie delen van 12 bij 6 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de deegstukjes op. Bedek ze met folie en laat 15 minuten rijzen. 
3
Verwijder de folie en snijd de deegstukjes enkele keren met een scherp mes in. Dek opnieuw af met folie en laat nog 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C.

Tip

Deze broodjes zien er nog ambachtelijker uit met een beetje bloem op de korst. Bevochtig het deeg net voor het insnijden met water en strooi er wat bloem op.

Meergranenbroodjes

Voor 12 stuks
Bak -en kookbenodigdheden
Oven met bakplaat
Voor het deeg
15 g boter
280 ml water
10 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Meergranenbroodjes

Voor 12 stuks
Bak -en kookbenodigdheden
Oven met bakplaat
Voor het deeg
15 g boter
280 ml water
10 g zout
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of kneed 10 minuten met een kneedmachine. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en maak ze bolvormig. Druk beide delen plat en rol ze uit met een deegrol tot rechthoeken van 24 bij 18 cm. 
2
Verdeel deze rechthoeken eerst in twee stukken van 12 bij 18 cm en dan elk stuk in drie delen van 12 bij 6 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de deegstukjes op. Bedek ze met folie en laat 15 minuten rijzen. 
3
Verwijder de folie en snijd de deegstukjes enkele keren met een scherp mes in. Dek opnieuw af met folie en laat nog 15 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C.

Tip

Deze broodjes zien er nog ambachtelijker uit met een beetje bloem op de korst. Bevochtig het deeg net voor het insnijden met water en strooi er wat bloem op.


Wat zeggen anderen