Feestelijk tulbandbrood
Hoog bezoek verwelkom je met een feestelijk tulbandbrood. Zij zijn in de wolken door het zachte sinaasappelaroma en de knapperige amandelschilfers. En wat jouw bezoek niet hoeft te weten: dit originele brood is in een handomdraai klaar.
Voeg toe aan receptenboekje

Feestelijk tulbandbrood

1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 30 à 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stappenplan Tulbandbrood
2
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de gekonfijte sinaasappelblokjes door. Kneed alles opnieuw samen tot één deegbal.
Stappenplan Tulbandbrood
3
Vet de springvorm in met gesmolten boter. Bestrooi de bodem met amandelschilfers. Maak daarna met je handen een gat in het midden van het deeg – zo past het in de springvorm.
Stappenplan Tulbandbrood
4
Leg het deeg in de vorm. Druk het plat, tot het de hele bodem bedekt. Dek de springvorm daarna af met huishoudfolie. Laat ongeveer 40 minuten rijzen, tot het deeg twee derde van de springvorm inneemt.
Stappenplan Tulbandbrood
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
sfeer
6
Bestrijk het tulbanddeeg met een losgeklopt ei en bestrooi het daarna met amandelschilfers.
Stappenplan Tulbandbrood
7
Bak 40 à 45 minuten op 180 °C.
Stappenplan Tulbandbrood

Heb je geen bakvorm met tulbandinzet? Geen nood! Dan bak je dit brood in een traditionele, rechthoekige broodvorm- of gewoon op de bakplaat.

Feestelijk tulbandbrood

Voor je deeg
320 ml appelsap met sinaasappel
30 g boter
10 g zout
Voor je versiering
1 losgeklopt ei
1 potje gekonfijte sinaasappelblokjes (150 g)
30 g amandelschilfers
vetstof om de bakvorm in te vetten
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Feestelijk tulbandbrood

Voor je deeg
320 ml appelsap met sinaasappel
30 g boter
10 g zout
Voor je versiering
1 losgeklopt ei
1 potje gekonfijte sinaasappelblokjes (150 g)
30 g amandelschilfers
vetstof om de bakvorm in te vetten
Bak- en kookbenodigdheden
oven
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 30 à 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stappenplan Tulbandbrood
2
Druk het deeg plat en hak het in stukken. Meng er de gekonfijte sinaasappelblokjes door. Kneed alles opnieuw samen tot één deegbal.
Stappenplan Tulbandbrood
3
Vet de springvorm in met gesmolten boter. Bestrooi de bodem met amandelschilfers. Maak daarna met je handen een gat in het midden van het deeg – zo past het in de springvorm.
Stappenplan Tulbandbrood
4
Leg het deeg in de vorm. Druk het plat, tot het de hele bodem bedekt. Dek de springvorm daarna af met huishoudfolie. Laat ongeveer 40 minuten rijzen, tot het deeg twee derde van de springvorm inneemt.
Stappenplan Tulbandbrood
5
Verwarm de oven voor op 180 °C.
sfeer
6
Bestrijk het tulbanddeeg met een losgeklopt ei en bestrooi het daarna met amandelschilfers.
Stappenplan Tulbandbrood
7
Bak 40 à 45 minuten op 180 °C.
Stappenplan Tulbandbrood

Heb je geen bakvorm met tulbandinzet? Geen nood! Dan bak je dit brood in een traditionele, rechthoekige broodvorm- of gewoon op de bakplaat.


Wat zeggen anderen