DUIVELSE EK-Cupcakes
Met suikerpasta maak je de mooiste cupcakecreaties! Deze EK-cupcakes zijn niet alleen leuk om te maken en naar te kijken, ze smaken ook geweldig. Volg onze look & cook en je trakteert iedereen tijdens de rust op deze ovenverse gebakjes. Wedden dat de goeie winnen?!
Voeg toe aan receptenboekje

DUIVELSE EK-Cupcakes

1

Bereid het cupcakebeslag zoals aangegeven op de verpakking. Spatel de chocoladedruppels onder het beslag. Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 en bak de cupcakes 18 minuten op 170°C.

stap
2

Voor de voetbalcupcake:

Smeer de bovenkant van de cupcake glad met botercrème. Steek een rondje uit witte suikerpasta dat net iets groter is dan de omtrek van de cupcake.

stap
3

Rol zwarte suikerpasta uit en snijd hieruit een vijfhoekje. Plaats dit in het midden van de cupcake.

res
4

Voor de duivelse cupcake:

Doe de rode botercrème in een spuitzak met spuitmondje en maak met een spiraalvormige beweging een toef op de cupcake.

stap
5

Rol twee kleine bolletjes uit zwarte suikerpasta en gebruik je duim en wijsvinger om hier een puntje aan te maken en ze lichtjes te krommen tot horentjes. Plaats ze op de cupcake aan weerszijde.

stap
6

Snijd een driehoekje uit zwarte suikerpasta. Rol ook een worstje van zwarte suikerpasta. Bevestig het driehoekje met een beetje water aan het uiteinde van het worstje en duw het staartje achteraan in de botercrème.

stap
7

Tip

Bak de cupcakes al van tevoren. Dan kun je ze ‘live’ afwerken tijdens de match of de kids aan het werk zetten.

res

Voor ongeveer 10 stuks
Voor je creme au beurre
250 g boter
250 ml water
Voor je cupcakes
400 g Red velvet cupcakes mix
120 g gesmolten boter
3 eieren
70 ml water
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Cupcake bakblik
Wegwerp spuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
res

Voor ongeveer 10 stuks
Voor je creme au beurre
250 g boter
250 ml water
Voor je cupcakes
400 g Red velvet cupcakes mix
120 g gesmolten boter
3 eieren
70 ml water
Voor de afwerking
Bak- en kookbenodigdheden
Cupcake bakblik
Wegwerp spuitzakken
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Bereid het cupcakebeslag zoals aangegeven op de verpakking. Spatel de chocoladedruppels onder het beslag. Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 en bak de cupcakes 18 minuten op 170°C.

stap
2

Voor de voetbalcupcake:

Smeer de bovenkant van de cupcake glad met botercrème. Steek een rondje uit witte suikerpasta dat net iets groter is dan de omtrek van de cupcake.

stap
3

Rol zwarte suikerpasta uit en snijd hieruit een vijfhoekje. Plaats dit in het midden van de cupcake.

res
4

Voor de duivelse cupcake:

Doe de rode botercrème in een spuitzak met spuitmondje en maak met een spiraalvormige beweging een toef op de cupcake.

stap
5

Rol twee kleine bolletjes uit zwarte suikerpasta en gebruik je duim en wijsvinger om hier een puntje aan te maken en ze lichtjes te krommen tot horentjes. Plaats ze op de cupcake aan weerszijde.

stap
6

Snijd een driehoekje uit zwarte suikerpasta. Rol ook een worstje van zwarte suikerpasta. Bevestig het driehoekje met een beetje water aan het uiteinde van het worstje en duw het staartje achteraan in de botercrème.

stap
7

Tip

Bak de cupcakes al van tevoren. Dan kun je ze ‘live’ afwerken tijdens de match of de kids aan het werk zetten.


Wat zeggen anderen