Driekleurige kersttaart
Verras deze kerst jouw gasten met deze driekleurige feesttaart. Een taart gevuld met crème au beurre en chocomousse... dat kan enkel lekker zijn!
Voeg toe aan receptenboekje

Driekleurige kersttaart

1
Maak het kruimeldeeg zoals uitgelegd op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een ronde plak die in de springvorm past. Vet de springvorm in en leg het deeg erin. Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels (of droge rijst, erwten of bonen) op zodat de bodem plat blijft tijdens het bakken. Bak de kruimeldeegbodem ca. 20 minuten op 180 °C. Laat afkoelen op een rooster
2
Bereid dan het beslag voor biscuit en voor red velvet cake volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Strijk beide beslagen in een dunne laag (ca. 25 x 36 cm) uit op een bakplaat. Bak beide 4 à 6 minuten op 200 °C. Leg de gebakken lagen omgekeerd op een keukenhanddoek met de bakplaat eroverheen. Laat zo afkoelen.
3
Maak chocomousse en crème au beurre volgens het recept op de verpakking.
4
Snij de afgekoelde biscuit en red velvet cake precies even groot en verwijder de randjes. Bestrijk de biscuit volledig met chocomousse. Leg de red velvet cake erop en bestrijk die met 2/3 van de crème au beurre. Snij uit deze dubbele laag gelijke repen van 4 à 5 cm breed. (De dikte van de kruimeldeegbodem plus de breedte van de repen moet gelijk zijn aan de hoogte van de springvorm.)
5
Leg de kruimeldeegbodem op een taartonderlegger op een schotel. Plaats de ring van de springvorm weer om de bodem heen. Strijk een laagje taartvulling kersen op de bodem. Plaats een eerste reep biscuit /red velvet cake met de onbedekte biscuitkant tegen de ring. Vul de taart verder op met de overige repen, helemaal naar binnen draaiend tot in het middelpunt. Verwijder de ring van de springvorm en bestrijk de volledige buitenkant van de taart met crème au beurre. Hou nog een klein beetje over voor de afwerking.
6
Rol de rolmarsepein dun uit en bekleed er de taart mee. Snij de overtollige marsepein aan de rand weg. Meng een beetje cacaopoeder door de resterende crème au beurre tot je een mooie bruine kleur krijgt. Spuit toefjes cacaocrème au beurre op de taart en zet er telkens een suikerfiguurtje op.
386 x 254

Voor 8 personen
Voor de kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g harde boter, in stukjes
Voor de biscuit
1 eetlepel water
2 eieren
Voor de red velvet cake
250 g Cake 'n Party Mix voor Red Velvet cupcakes
40 ml water
75 g boter
eieren
Voor de chocomousse
200 ml koude melk
Voor de crème au beurre
375 g boter
375 ml water
Verder
250 g Cake 'n Party rolmarsepein wit
Suikerdecoraties Kerstmis
2 bakplaten + bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
386 x 254

Voor 8 personen
Voor de kruimeldeegbodem
1 eidooier
90 g harde boter, in stukjes
Voor de biscuit
1 eetlepel water
2 eieren
Voor de red velvet cake
250 g Cake 'n Party Mix voor Red Velvet cupcakes
40 ml water
75 g boter
eieren
Voor de chocomousse
200 ml koude melk
Voor de crème au beurre
375 g boter
375 ml water
Verder
250 g Cake 'n Party rolmarsepein wit
Suikerdecoraties Kerstmis
2 bakplaten + bakpapier
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Maak het kruimeldeeg zoals uitgelegd op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een ronde plak die in de springvorm past. Vet de springvorm in en leg het deeg erin. Bedek het deeg met bakpapier en leg er bakparels (of droge rijst, erwten of bonen) op zodat de bodem plat blijft tijdens het bakken. Bak de kruimeldeegbodem ca. 20 minuten op 180 °C. Laat afkoelen op een rooster
2
Bereid dan het beslag voor biscuit en voor red velvet cake volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Strijk beide beslagen in een dunne laag (ca. 25 x 36 cm) uit op een bakplaat. Bak beide 4 à 6 minuten op 200 °C. Leg de gebakken lagen omgekeerd op een keukenhanddoek met de bakplaat eroverheen. Laat zo afkoelen.
3
Maak chocomousse en crème au beurre volgens het recept op de verpakking.
4
Snij de afgekoelde biscuit en red velvet cake precies even groot en verwijder de randjes. Bestrijk de biscuit volledig met chocomousse. Leg de red velvet cake erop en bestrijk die met 2/3 van de crème au beurre. Snij uit deze dubbele laag gelijke repen van 4 à 5 cm breed. (De dikte van de kruimeldeegbodem plus de breedte van de repen moet gelijk zijn aan de hoogte van de springvorm.)
5
Leg de kruimeldeegbodem op een taartonderlegger op een schotel. Plaats de ring van de springvorm weer om de bodem heen. Strijk een laagje taartvulling kersen op de bodem. Plaats een eerste reep biscuit /red velvet cake met de onbedekte biscuitkant tegen de ring. Vul de taart verder op met de overige repen, helemaal naar binnen draaiend tot in het middelpunt. Verwijder de ring van de springvorm en bestrijk de volledige buitenkant van de taart met crème au beurre. Hou nog een klein beetje over voor de afwerking.
6
Rol de rolmarsepein dun uit en bekleed er de taart mee. Snij de overtollige marsepein aan de rand weg. Meng een beetje cacaopoeder door de resterende crème au beurre tot je een mooie bruine kleur krijgt. Spuit toefjes cacaocrème au beurre op de taart en zet er telkens een suikerfiguurtje op.

Wat zeggen anderen