Driekazenbroodjes met drie smaken
Alle goede dingen bestaan uit drie! Zoals de driekazenbroodjes, met mascarpone, gorgonzola en parmezaan. Je vult ze met zongedroogde tomaten, olijven of pancetta. En zet er meteen drie broodvarianten mee op tafel, die iedereen doen watertanden. Leuk om te maken, en lekker divers!
Voeg toe aan receptenboekje

Driekazenbroodjes met drie smaken

1
Meng alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Doe de gorgonzola in brokjes en snipper de bieslook. Hak het deeg in stukken en meng er de gorgonzola, versgeraspte parmezaan en bieslook door. Kneed alles opnieuw samen tot een deegbal.
3
Snij de olijven, de gedroogde tomaten en de pancetta in stukjes. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Voeg aan het eerste deel de olijven toe, aan het tweede deel de gedroogde tomaten en aan het derde deel de pancetta.
4
Rol nu 6 deegbolletjes van 60 g uit elke deegsoort, zodat je in totaal achttien bolletjes hebt. Dek ze af met huishoudfolie. Laat 10 minuten rusten.
5
Druk de bolletjes plat, en maak er daarna dikke worstjes van. Rol die met je handen heen en weer, tot ze ongeveer 30 cm lang zijn. Span elke deegstreng op, door de beide uiteinden in tegengestelde richting te draaien.
6
Werk af zoals je zelf wilt: rol de deegstrengen bijvoorbeeld op in de vorm van een spiraal, zoals bij een ronde rozijnenkoek. Of kneed ze tot knopen of vlechten. Dek alles af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
7
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 15 à 20 minuten in de oven.
recept driekazenbroodjes

210 ml water
100 g mascarpone
8 g zout
75 g gorgonzola
75 g versgeraspte parmezaan
60 g zwarte olijven, ontpit
60 g gedroogde tomaten
60 g pancetta
3 eetlepels bieslook
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
recept driekazenbroodjes

210 ml water
100 g mascarpone
8 g zout
75 g gorgonzola
75 g versgeraspte parmezaan
60 g zwarte olijven, ontpit
60 g gedroogde tomaten
60 g pancetta
3 eetlepels bieslook
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar. Kneed ze in 20 minuten tot een luchtige bol – met een broodmachine of met de hand. Heb je een keukenrobot? Dan klaart die de klus al in 10 minuten. Bedek het deeg met huishoudfolie. Laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
2
Doe de gorgonzola in brokjes en snipper de bieslook. Hak het deeg in stukken en meng er de gorgonzola, versgeraspte parmezaan en bieslook door. Kneed alles opnieuw samen tot een deegbal.
3
Snij de olijven, de gedroogde tomaten en de pancetta in stukjes. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen. Voeg aan het eerste deel de olijven toe, aan het tweede deel de gedroogde tomaten en aan het derde deel de pancetta.
4
Rol nu 6 deegbolletjes van 60 g uit elke deegsoort, zodat je in totaal achttien bolletjes hebt. Dek ze af met huishoudfolie. Laat 10 minuten rusten.
5
Druk de bolletjes plat, en maak er daarna dikke worstjes van. Rol die met je handen heen en weer, tot ze ongeveer 30 cm lang zijn. Span elke deegstreng op, door de beide uiteinden in tegengestelde richting te draaien.
6
Werk af zoals je zelf wilt: rol de deegstrengen bijvoorbeeld op in de vorm van een spiraal, zoals bij een ronde rozijnenkoek. Of kneed ze tot knopen of vlechten. Dek alles af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
7
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes 15 à 20 minuten in de oven.

Wat zeggen anderen