Dessertpizza met appel en ananas
Fan van pizza? Maar ook dol op dessert? Dankzij dit recept hoef je de afweging niet te maken. Want met deze dessertpizza heb je het beste van beide werelden in huis. Lekker krokant deeg met een frisse zoetzure mix van appels en ananas. De twee smaken vullen elkaar verrassend goed aan.
Voeg toe aan receptenboekje

Dessertpizza met appel en ananas

1

Pizzadeeg maken

Verwarm de oven voor op 210 °C. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een goed samenhangend geheel. Wikkel het in folie en laat 15 minuten rusten in de koelkast. 

Dessertpizza met appel en ananas
2

Verdeel het deeg in 4 bollen en rol elke bol uit tot een cirkel. Leg de pizzabodems daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Dessertpizza met appel en ananas
3

Voor de vulling

Smelt nu de boter. Schil ondertussen de appels en snij ze in blokjes. Snij ook de ananasschijven in stukjes. Vermeng alle fruitstukjes met de suiker, de boter, het citroensap en de kaneel. 

Dessertpizza met appel en ananas
4

Verdeel het appelmengsel over het deeg. 

Dessertpizza met appel en ananas
5

Bak de pizza’s 10 à 15 minuten in de oven. 

Dessertpizza met appel en ananas
Dessertpizza met appel en ananas

Voor 4 pizzabodems
250 ml water
80 ml olijfolie
halve theelepel zout
Voor op je pizza
180 g bruine suiker
4 eetlepels citroensap
75 g boter
8 ananasschijven uit blik
8 appels
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Dessertpizza met appel en ananas

Voor 4 pizzabodems
250 ml water
80 ml olijfolie
halve theelepel zout
Voor op je pizza
180 g bruine suiker
4 eetlepels citroensap
75 g boter
8 ananasschijven uit blik
8 appels
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Pizzadeeg maken

Verwarm de oven voor op 210 °C. Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een goed samenhangend geheel. Wikkel het in folie en laat 15 minuten rusten in de koelkast. 

Dessertpizza met appel en ananas
2

Verdeel het deeg in 4 bollen en rol elke bol uit tot een cirkel. Leg de pizzabodems daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Dessertpizza met appel en ananas
3

Voor de vulling

Smelt nu de boter. Schil ondertussen de appels en snij ze in blokjes. Snij ook de ananasschijven in stukjes. Vermeng alle fruitstukjes met de suiker, de boter, het citroensap en de kaneel. 

Dessertpizza met appel en ananas
4

Verdeel het appelmengsel over het deeg. 

Dessertpizza met appel en ananas
5

Bak de pizza’s 10 à 15 minuten in de oven. 

Dessertpizza met appel en ananas

Wat zeggen anderen