Dambord van haverzemelenbrood
Wil jij indruk maken met een simpel broodje? Met dit plukbrood komt iedereen in een losse sfeer want… sharing is caring!
Voeg toe aan receptenboekje

Dambord van haverzemelenbrood

1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm bolletjes

Verdeel het deeg in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er bolletjes van.
4

Laat rijzen

Bedek de bolletjes met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
5

Versier met pitten en zaadjes

Doe het sesamzaad in een bord en de pompoenpitten in een ander bord. Bestrijk de bolletjes lichtjes met water. Rol 8 bolletjes door het sesamzaad en 8 door de pompoenpitten.
6

Leg een dambord

Beleg een bakplaat met bakpapier. Schik de bolletjes in het patroon van een dambord: maak 4 rijen van 4 en leg naast een bolletje met sesamzaad telkens eentje met pompoenpitten. Begin je de eerste rij met een bolletje met zaadjes, dan begin je de tweede met een bolletje met pompoenpitten. Zo maak je een leuk dambord.
7

Laat rijzen

Bedek het dambord met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
8

Bak het dambord

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het dambord 30 minuten op 200 °C.

Goed voor je cholesterol

De oplosbare havervezels in de mix voor haverzemelenbrood helpen je cholesterol te verlagen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat. Drie sneetjes haverzemelenbrood van 70 g per dag (of vier broodjes uit dit dambord) zijn al genoeg om je cholesterol te verlagen.

Dambord van haverzemelenbrood

Voor het deeg
350 ml water
15 g margarine
8 g zout
Verder
Een handvol Dibro Geroosterd sesamzaad
Een handvol Dibro Pompoenpitten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Dambord van haverzemelenbrood

Voor het deeg
350 ml water
15 g margarine
8 g zout
Verder
Een handvol Dibro Geroosterd sesamzaad
Een handvol Dibro Pompoenpitten
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten samen. Kneed 20 minuten met de hand of met een broodmachine. Of 10 minuten met een keukenrobot.
2

Laat rijzen

Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3

Vorm bolletjes

Verdeel het deeg in 16 stukjes van ongeveer 50 g. Maak er bolletjes van.
4

Laat rijzen

Bedek de bolletjes met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
5

Versier met pitten en zaadjes

Doe het sesamzaad in een bord en de pompoenpitten in een ander bord. Bestrijk de bolletjes lichtjes met water. Rol 8 bolletjes door het sesamzaad en 8 door de pompoenpitten.
6

Leg een dambord

Beleg een bakplaat met bakpapier. Schik de bolletjes in het patroon van een dambord: maak 4 rijen van 4 en leg naast een bolletje met sesamzaad telkens eentje met pompoenpitten. Begin je de eerste rij met een bolletje met zaadjes, dan begin je de tweede met een bolletje met pompoenpitten. Zo maak je een leuk dambord.
7

Laat rijzen

Bedek het dambord met huishoudfolie en laat 15 minuten rijzen.
8

Bak het dambord

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het dambord 30 minuten op 200 °C.

Goed voor je cholesterol

De oplosbare havervezels in de mix voor haverzemelenbrood helpen je cholesterol te verlagen. Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat. Drie sneetjes haverzemelenbrood van 70 g per dag (of vier broodjes uit dit dambord) zijn al genoeg om je cholesterol te verlagen.


Wat zeggen anderen