Croque van honing-teffbrood met appeltjes
Bij een croque hoort een lekkere vulling. Wat dacht je van deze vegetarische versie met appeltjes en honing? Snijd als basis dikke boterhammen van zelfgebakken teffbrood. De Mix voor teffbrood zit boordevol gezonde granen en pitten. Een aanrader!
Voeg toe aan receptenboekje

Croque van honing-teffbrood met appeltjes

1

Doe de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine en start een programma van 2 à 4 uur. Haal het brood uit de broodmachine wanneer het programma is afgelopen. Laat afkoelen.

2

Snijd sneetjes brood af. Snijd de appels in schijfjes.

3

Bestrijk de buitenkanten van de sneetjes met boter of vet een croquetoestel in.

4

Beleg een snede met schijfjes appel en bestrooi met kaneel. Breng honing op de appeltjes aan, naar smaak. Leg de andere snede brood bovenop de appeltjes.

5

Bak de croques in een croquetoestel of in een pan tot ze goudbruin en krokant zijn.

6

Tip

Experimenteer naar hartenlust met seizoensfruit of wat er in de fruitmand ligt. Wat dacht je van schijfjes peer, banaan of perzik?

Croque van honing-teffbrood met appeltjes

Voor ongeveer 8 croques
Voor het deeg
30 g vloeibare honing
15 g boter
280 ml water
8 g zout
Voor de tosti
2 appels - in schijfjes
Honing
Kaneel
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Broodmes
Broodplank
pan met antiaanbaklaag
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Croque van honing-teffbrood met appeltjes

Voor ongeveer 8 croques
Voor het deeg
30 g vloeibare honing
15 g boter
280 ml water
8 g zout
Voor de tosti
2 appels - in schijfjes
Honing
Kaneel
Bak- en kookbenodigdheden
Broodmachine
Broodmes
Broodplank
pan met antiaanbaklaag
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Doe de ingrediënten voor het deeg in de broodmachine en start een programma van 2 à 4 uur. Haal het brood uit de broodmachine wanneer het programma is afgelopen. Laat afkoelen.

2

Snijd sneetjes brood af. Snijd de appels in schijfjes.

3

Bestrijk de buitenkanten van de sneetjes met boter of vet een croquetoestel in.

4

Beleg een snede met schijfjes appel en bestrooi met kaneel. Breng honing op de appeltjes aan, naar smaak. Leg de andere snede brood bovenop de appeltjes.

5

Bak de croques in een croquetoestel of in een pan tot ze goudbruin en krokant zijn.

6

Tip

Experimenteer naar hartenlust met seizoensfruit of wat er in de fruitmand ligt. Wat dacht je van schijfjes peer, banaan of perzik?


Wat zeggen anderen