Croissants met zalmvulling
Als je deze zalmcroissants in je lunchbox vindt, kan je dag niet meer stuk. De perfecte traktatie om jezelf of je huisgenoten in de watten te leggen.
Voeg toe aan receptenboekje

Croissants met zalmvulling

1

Maak de vulling

Snijd de ui, knoflook, paprika en zalm in grove stukken. Doe ze samen met de roomkaas in de blender. Mix goed en kruid met peper en zout.
2

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Rol 3 ronde plakken uit

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel uit tot een ronde plak van 25 cm.
5

Vorm een taart

Strijk de helft van de zalmvulling uit op de eerste plak. Leg de tweede plak erbovenop. Strijk daarop de resterende zalmvulling. Dek af met de derde deegplak.
6

Snijd in 8 stukken

Snijd het gevulde deeg zoals een taart in acht stukken.
7

Vorm croissants

Rol elk stuk van de taart op naar de punt toe. Zo vorm je croissants. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de croissants op ruime afstand van elkaar. Strijk de bovenkant in met gesmolten kruidenboter. Laat de croissants 40 minuten onbedekt rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
8

Bak de croissants

Bak de croissants 18 minuten op 220 °C.

Croissants met zalmvulling
Voor het deeg
4 g droge gist
4 g zout
165 ml water
8 ml koolzaadolie
Voor de vulling
30 g ui
1 teentje knoflook
30 g rode paprika
70 g gerookte zalm
70 g roomkaas
peper en zout
Verder
blender
bakplaat met bakpapier
gesmolten kruidenboter
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Croissants met zalmvulling
Voor het deeg
4 g droge gist
4 g zout
165 ml water
8 ml koolzaadolie
Voor de vulling
30 g ui
1 teentje knoflook
30 g rode paprika
70 g gerookte zalm
70 g roomkaas
peper en zout
Verder
blender
bakplaat met bakpapier
gesmolten kruidenboter
huishoudfolie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak de vulling

Snijd de ui, knoflook, paprika en zalm in grove stukken. Doe ze samen met de roomkaas in de blender. Mix goed en kruid met peper en zout.
2

Kneed het deeg

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen. Kneed 20 minuten tot een soepel deeg met de hand of met een broodmachine. Of kneed 10 minuten met een keukenrobot.
3

Laat rijzen

Dek het deeg af met huishoudfolie. Laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4

Rol 3 ronde plakken uit

Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel uit tot een ronde plak van 25 cm.
5

Vorm een taart

Strijk de helft van de zalmvulling uit op de eerste plak. Leg de tweede plak erbovenop. Strijk daarop de resterende zalmvulling. Dek af met de derde deegplak.
6

Snijd in 8 stukken

Snijd het gevulde deeg zoals een taart in acht stukken.
7

Vorm croissants

Rol elk stuk van de taart op naar de punt toe. Zo vorm je croissants. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de croissants op ruime afstand van elkaar. Strijk de bovenkant in met gesmolten kruidenboter. Laat de croissants 40 minuten onbedekt rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 220 °C.
8

Bak de croissants

Bak de croissants 18 minuten op 220 °C.

Wat zeggen anderen