Crêpes Suzette
Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor: van deze crêpes suzette begint elke volwassene te watertanden. En dit recept maakt het eenvoudig om te maken! Flambeer de pannenkoeken met Grand Marnier of sinaasappellikeur en dien ze op met warme sinaasappelsaus: heerlijk. Extra lekker? Trakteer jezelf op een bolletje vanille-ijs bij de crêpes.
Voeg toe aan receptenboekje

Crêpes Suzette

1

Pannenkoeken bakken

Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen in een kom. Klop het geheel tot een glad beslag.
2
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
3
Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
4
Bak tot al het beslag op is.
5

Pannenkoeken afwerken

Spoel de sinaasappels schoon met heet water, onder de kraan.
6
Rasp de schil. Pers de sinaasappels en ook de halve citroen uit.
7
Smelt de boter voor de saus in een pannetje en roer er de suiker door. Voeg er de geraspte schil en het sap aan toe. Laat even koken en hou de saus warm.
8
Leg een pannenkoek in de pan en giet er een scheutje likeur over. Steek de pannenkoek aan met een lange lucifer en wacht tot de vlam vanzelf dooft.
9
Serveer de crêpes suzette warm, overgoten met warme sinaasappelsaus en eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Zet de afzuigkap af vóór je begint te flamberen!

Crepes suzette

voor 12 pannenkoeken
Voor je pannenkoeken
500 ml water
olie of klontje boter
4 eieren
Voor je saus
150 ml sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)
40 g boter
2 sinaasappels
een halve citroen
Bak- en kookbenodigdheden
rasp
lange lucifers
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Crepes suzette

voor 12 pannenkoeken
Voor je pannenkoeken
500 ml water
olie of klontje boter
4 eieren
Voor je saus
150 ml sinaasappellikeur (bijv. Grand Marnier)
40 g boter
2 sinaasappels
een halve citroen
Bak- en kookbenodigdheden
rasp
lange lucifers
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Pannenkoeken bakken

Voeg alle ingrediënten voor de pannenkoeken samen in een kom. Klop het geheel tot een glad beslag.
2
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
3
Schep een lepel beslag in de pan en bak beide zijden van de pannenkoek goudbruin.
4
Bak tot al het beslag op is.
5

Pannenkoeken afwerken

Spoel de sinaasappels schoon met heet water, onder de kraan.
6
Rasp de schil. Pers de sinaasappels en ook de halve citroen uit.
7
Smelt de boter voor de saus in een pannetje en roer er de suiker door. Voeg er de geraspte schil en het sap aan toe. Laat even koken en hou de saus warm.
8
Leg een pannenkoek in de pan en giet er een scheutje likeur over. Steek de pannenkoek aan met een lange lucifer en wacht tot de vlam vanzelf dooft.
9
Serveer de crêpes suzette warm, overgoten met warme sinaasappelsaus en eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Zet de afzuigkap af vóór je begint te flamberen!


Wat zeggen anderen