Courgettebrownie
Duik eens in je groentetuin voor je gebak. Courgettes vormen een verrassend lekkere combinatie met chocolade. Je verwerkt ze gemakkelijk – zonder ze te schillen – in deze malse brownies. De walnoten geven een extra crunch en de vanille maakt zalig zoet. Kinderen waren nog nooit zo dol op groenten!
Voeg toe aan receptenboekje

Courgettebrownie

1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
courgettebrownie
2
Rasp de ongeschilde courgette en hak de walnoten fijn.
courgettebrownie
3
Meng de bloem met het bakpoeder, cacaopoeder en zout. Zeef deze mengeling.
courgettebrownie
4
Klop de boter met 300 g suiker romig. Mix hier de eieren één voor één goed door. Roer het vanille-extract onder deze mengeling. En meng de bloem-cacaomix erdoor tot een glad beslag.
courgettebrownie
5
Voeg daarna de geraspte courgette en walnoten toe en schep alles goed om.
courgettebrownie
6
Giet dit beslag in een ingevette brownievorm en bestrooi met 2 eetlepels suiker en de chocoladedruppels.
courgettebrownie
7
Bak de taart 25 à 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen en snij ze in vierkantjes.
courgettebrownie
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
courgettebrownie
2
Rasp de ongeschilde courgette en hak de walnoten fijn.
courgettebrownie
3
Meng de bloem met het bakpoeder, cacaopoeder en zout. Zeef deze mengeling.
courgettebrownie
4
Klop de boter met 300 g suiker romig. Mix hier de eieren één voor één goed door. Roer het vanille-extract onder deze mengeling. En meng de bloem-cacaomix erdoor tot een glad beslag.
courgettebrownie
5
Voeg daarna de geraspte courgette en walnoten toe en schep alles goed om.
courgettebrownie
6
Giet dit beslag in een ingevette brownievorm en bestrooi met 2 eetlepels suiker en de chocoladedruppels.
courgettebrownie
7
Bak de taart 25 à 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen en snij ze in vierkantjes.
courgettebrownie

Wat zeggen anderen