Confituurcookies
Het leuke aan koekjes bakken is dat je er zo veel mee kunt experimenteren. Geef ze eens een fruitige toets en werk ze af met je lievelingsconfituur. Zo lekker zul je ze niet in de winkel vinden, reken maar!
Voeg toe aan receptenboekje

Confituurcookies

1

Kneed de Mix voor Cookies, de boter en de eidooier tot een mooi samenhangend deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Rol het deeg voorzichtig uit tot een plak van ongeveer 3 à 4 mm dik.

4

Steek met behulp van uitsteekvormpjes telkens twee koekjes uit met dezelfde vorm. Maak met een spuitmondje een gaatje (van 1 à 1,5 cm Ø) in het midden van één van de twee koekjes.

5

Breng midden op het andere koekje een lepeltje confituur aan. Leg het eerste koekje (met gaatje in het midden) erover en druk een beetje aan.

6

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop. Bak de cookies 10 à 12 minuten op 180°C.

Strijk een beetje eiwit op de raakvlakken van de koekjes die je op elkaar legt. Zo blijven ze beter plakken.

confituurcookies

Voor je deeg
1 eidooier
70 g boter
Voor je vulling
confituur naar keuze
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
confituurcookies

Voor je deeg
1 eidooier
70 g boter
Voor je vulling
confituur naar keuze
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
spuitmondje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Kneed de Mix voor Cookies, de boter en de eidooier tot een mooi samenhangend deeg. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Rol het deeg voorzichtig uit tot een plak van ongeveer 3 à 4 mm dik.

4

Steek met behulp van uitsteekvormpjes telkens twee koekjes uit met dezelfde vorm. Maak met een spuitmondje een gaatje (van 1 à 1,5 cm Ø) in het midden van één van de twee koekjes.

5

Breng midden op het andere koekje een lepeltje confituur aan. Leg het eerste koekje (met gaatje in het midden) erover en druk een beetje aan.

6

Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop. Bak de cookies 10 à 12 minuten op 180°C.

Strijk een beetje eiwit op de raakvlakken van de koekjes die je op elkaar legt. Zo blijven ze beter plakken.


Wat zeggen anderen