Clownpizza
Deze pizza’s zouden niet misstaan in het circus. Ze zijn niet alleen lekker, je maakt ze ook nog eens zo grappig als je wilt. Olijfjes, bieslook en paprika vormen het perfecte schilderspalet voor jouw kleine clown. Wedden dat de bordjes sneller dan ooit leeg zijn?
Voeg toe aan receptenboekje

Clownpizza

1

Meng de ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een goed samenhangend geheel. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Bestuif je werkvlak met bloem en rol de deegstukjes uit tot dunne ronde plakjes met diameter 14 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de deegplakjes op.

4

Strijk de plakjes in met wat groene pesto. Breng daarop een laagje tomatensaus en bestrooi met gemalen kaas. Kruid met peper en zout.

5

Stel het gezichtje samen zoals op de foto. Gebruik dunne schijfjes mozzarella voor de ogen en mond. Maak de ogen af met halve kerstomaatjes op de mozzarellaschijfjes. De wenkbrauwen en tong maak je met stukjes rode paprika. Bovenop de wenkbrauwen komen nog enkele stukjes bieslook. De olijf wordt je neus.

6

Creëer ten slotte het kapsel met pizzakruiden en strooi er ook wat op de wangen.

7

Bak de pizza’s 10 à 15 minuten op 200 °C.

Clownpizzas

voor vier mini-pizza's
Voor je deeg
40 ml olijfolie
125 ml water
Voor je beleg
175 g kant-en-klare tomatensaus
150 g mozzarella of andere vastsmeltende kaas
100 g gemalen kaas, bijvoorbeeld emmentaler
4 kerstomaten
4 zwarte olijven
1 rode paprika
enkele pijpjes bieslook
potje groene pesto
pizzakruiden
peper
zout
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Clownpizzas

voor vier mini-pizza's
Voor je deeg
40 ml olijfolie
125 ml water
Voor je beleg
175 g kant-en-klare tomatensaus
150 g mozzarella of andere vastsmeltende kaas
100 g gemalen kaas, bijvoorbeeld emmentaler
4 kerstomaten
4 zwarte olijven
1 rode paprika
enkele pijpjes bieslook
potje groene pesto
pizzakruiden
peper
zout
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Meng de ingrediënten voor het deeg. Kneed tot een goed samenhangend geheel. Wikkel het in huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Bestuif je werkvlak met bloem en rol de deegstukjes uit tot dunne ronde plakjes met diameter 14 cm. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg er de deegplakjes op.

4

Strijk de plakjes in met wat groene pesto. Breng daarop een laagje tomatensaus en bestrooi met gemalen kaas. Kruid met peper en zout.

5

Stel het gezichtje samen zoals op de foto. Gebruik dunne schijfjes mozzarella voor de ogen en mond. Maak de ogen af met halve kerstomaatjes op de mozzarellaschijfjes. De wenkbrauwen en tong maak je met stukjes rode paprika. Bovenop de wenkbrauwen komen nog enkele stukjes bieslook. De olijf wordt je neus.

6

Creëer ten slotte het kapsel met pizzakruiden en strooi er ook wat op de wangen.

7

Bak de pizza’s 10 à 15 minuten op 200 °C.


Wat zeggen anderen