Citroenpuddingcakejes
Pure verwennerij, deze fruitige cakejes. Een royale combinatie van vanillecake en au bain-marie gebakken citroenpudding. De finishing touch maakt het verschil: werk af met een gekaramelliseerd korstje en zomerse bessen.
Voeg toe aan receptenboekje

Citroenpuddingcakejes

1

1. Bak de cakejes

Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter romig. Voeg eerst de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een glad beslag. Vet de taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes 20 à 25 minuten op 170 °C. Keer ze na het bakken om op een rooster.
citroen pudding cake
2

2. Snijd de cakejes bij

Verwijder met een ronde uitsteker van 9 cm de buitenrand van de cakejes. Leg de cakejes terug in de taartvormpjes en snijd de bovenkant gelijk met de bovenrand van het vormpje. Maak de taartvormpjes schoon voor de puddinkjes.
citroen pudding cake
3

3. Maak de pudding

Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi ze met suiker. Voeg de eidooiers, de karnemelk, 50 g rietsuiker, het zout, het citroensap en de citroenschil samen in een beslagkom. Klop het geheel op hoge snelheid tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe terwijl je verder klopt op lage snelheid. Klop in een aparte kom het eiwit met 50 g rietsuiker stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
citroen pudding cake
4

4. Bak de puddinkjes

Zet de taartvormpjes op een bakplaat. Vul de bakplaat met water tot halverwege de hoogte van de vormpjes. Bak de puddinkjes 30 à 35 minuten in het waterbad op 170 °C. Laat ze even afkoelen en keer ze voorzichtig om bovenop de cakejes
citroen pudding cake
5

5. Karamelliseer en decoreer

Karamelliseer de puddinkjes met een gasbrandertje. Serveer met verse braambessen, bosbessen en frambozen.
citroen pudding cake
citroen pudding cake

Citroenpuddingcakejes
Voor de cakejes
120 g boter
2 eieren (100 g)
uitsteker Ø 9 cm
Voor de pudding
1 eetlepel geraspte citroenschil
100 g rietsuiker
¼ koffielepel zout
170 ml karnemelk
¼ koffielepel zout
2 eieren, gescheiden
35 g bloem, gezeefd
kristalsuiker om te strooien
ongezouten boter om in te vetten
Voor de afwerking
bosbessen, frambozen
verse braambessen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
citroen pudding cake

Citroenpuddingcakejes
Voor de cakejes
120 g boter
2 eieren (100 g)
uitsteker Ø 9 cm
Voor de pudding
1 eetlepel geraspte citroenschil
100 g rietsuiker
¼ koffielepel zout
170 ml karnemelk
¼ koffielepel zout
2 eieren, gescheiden
35 g bloem, gezeefd
kristalsuiker om te strooien
ongezouten boter om in te vetten
Voor de afwerking
bosbessen, frambozen
verse braambessen
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

1. Bak de cakejes

Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter romig. Voeg eerst de eieren en daarna de mix toe. Klop 5 minuten tot een glad beslag. Vet de taartvormpjes in en bestuif ze met bloem. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes 20 à 25 minuten op 170 °C. Keer ze na het bakken om op een rooster.
citroen pudding cake
2

2. Snijd de cakejes bij

Verwijder met een ronde uitsteker van 9 cm de buitenrand van de cakejes. Leg de cakejes terug in de taartvormpjes en snijd de bovenkant gelijk met de bovenrand van het vormpje. Maak de taartvormpjes schoon voor de puddinkjes.
citroen pudding cake
3

3. Maak de pudding

Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi ze met suiker. Voeg de eidooiers, de karnemelk, 50 g rietsuiker, het zout, het citroensap en de citroenschil samen in een beslagkom. Klop het geheel op hoge snelheid tot een gladde massa. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe terwijl je verder klopt op lage snelheid. Klop in een aparte kom het eiwit met 50 g rietsuiker stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
citroen pudding cake
4

4. Bak de puddinkjes

Zet de taartvormpjes op een bakplaat. Vul de bakplaat met water tot halverwege de hoogte van de vormpjes. Bak de puddinkjes 30 à 35 minuten in het waterbad op 170 °C. Laat ze even afkoelen en keer ze voorzichtig om bovenop de cakejes
citroen pudding cake
5

5. Karamelliseer en decoreer

Karamelliseer de puddinkjes met een gasbrandertje. Serveer met verse braambessen, bosbessen en frambozen.
citroen pudding cake

Wat zeggen anderen