Gebruik de mini muffinbakplaat. Zo bak je 24 muffins in 1 klap!
Citroenmuffins met mascarpone-crème au beurre
Iedereen die je lief is, zal dol zijn op deze fijne citroenmuffins. Amper een kwartiertje bereidingstijd en het maken van de crème au beurre is kinderspel met de Cake ’n Party Mix. Roer er mascarpone en citroen- of limoensap onder en je hebt meteen een feestelijke crème. Nog heel even je muffins afwerken en smullen maar!
Voeg toe aan receptenboekje

Citroenmuffins met mascarpone-crème au beurre

1

Muffins bakken

Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg alle ingrediënten voor de muffins samen. Klop het geheel 5 minuten tot een glad beslag.

2

Plaats de papieren cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm. Vul de cupcakevormpjes tot ¾ met het beslag.

3

Bak de muffins 25 à 30 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

4

De mascarpone-crème au beurre bereiden

Roer de boter romig. Meng de mix met de suiker en de vanillesuiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel.

5

Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter. Klop het geheel 5 minuten op maximale snelheid op. Voeg de mascarpone toe en voeg naar eigen smaak citroen- of limoensap toe.

6

Schep de crème in een spuitzak met gekartelde spuitmond. 

7

Muffins afwerken

Spuit een stevige toef crème au beurre op elke muffin. Versier met zeste van citroen of limoen. Werk de muffins eventueel af met hostieblaadjes, leuke margrietbloemen of andere originele decoraties die je in de winkel vindt.

Tip

Zeste van limoen of citroen kan bitter smaken. Dompel ze even onder in kokend water en laat dan schrikken in ijswater. Zo blijft enkel de fijne citrussmaak over.

citroenmuffins

Voor je muffindeeg
100 g olie
20 g volle natuuryoghurt
90 ml water
sap van een kwart citroen of halve limoen
theelepel geraspte schil van de citroen of limoen
Voor je mascarpone-creme au beurre
100 g mascarpone
150 g boter
80 ml water
sap van een kwart citroen of halve limoen
Voor de afwerking
citroen of limoen zeste
Bak- en kookbenodigdheden
10 cupcakevormpjes
spuitzak
gekartelde spuitmondjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
citroenmuffins

Voor je muffindeeg
100 g olie
20 g volle natuuryoghurt
90 ml water
sap van een kwart citroen of halve limoen
theelepel geraspte schil van de citroen of limoen
Voor je mascarpone-creme au beurre
100 g mascarpone
150 g boter
80 ml water
sap van een kwart citroen of halve limoen
Voor de afwerking
citroen of limoen zeste
Bak- en kookbenodigdheden
10 cupcakevormpjes
spuitzak
gekartelde spuitmondjes
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Muffins bakken

Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg alle ingrediënten voor de muffins samen. Klop het geheel 5 minuten tot een glad beslag.

2

Plaats de papieren cupcakevormpjes in de cupcakebakvorm. Vul de cupcakevormpjes tot ¾ met het beslag.

3

Bak de muffins 25 à 30 minuten op 180°C. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

4

De mascarpone-crème au beurre bereiden

Roer de boter romig. Meng de mix met de suiker en de vanillesuiker. Doe er het water bij en roer tot een glad mengsel.

5

Voeg dit mengsel geleidelijk bij de boter. Klop het geheel 5 minuten op maximale snelheid op. Voeg de mascarpone toe en voeg naar eigen smaak citroen- of limoensap toe.

6

Schep de crème in een spuitzak met gekartelde spuitmond. 

7

Muffins afwerken

Spuit een stevige toef crème au beurre op elke muffin. Versier met zeste van citroen of limoen. Werk de muffins eventueel af met hostieblaadjes, leuke margrietbloemen of andere originele decoraties die je in de winkel vindt.

Tip

Zeste van limoen of citroen kan bitter smaken. Dompel ze even onder in kokend water en laat dan schrikken in ijswater. Zo blijft enkel de fijne citrussmaak over.


Wat zeggen anderen