Ciabattabroodjes
Stokbrood met een zuiders tintje? Kies voor ciabattabroodjes. En maak ze volgens de Italiaanse traditie. Het recept is eeuwenoud, jouw broodjes kraakvers. Het geheim? Een beetje olijfolie bij het deeg, voor een zalig zonnige toets. Ga dus aan de slag, en laat je oven maar geuren!
Voeg toe aan receptenboekje

Ciabattabroodjes

1
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Hou een beetje bloem apart voor de versiering. Kneed 20 minuten met de broodmachine, of 10 minuten met de keukenrobot.
2
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat en verdeel in 2 gelijke delen. Bestuif ze met bloem.
4
Rol elk deel uit tot een rechthoek van ongeveer 25 op 35 cm. Vouw ze in 3 gelijke delen in de lengte over elkaar.
5

Vet de bakplaat in met olie en leg de deegstukken er ondersteboven op, met de vouwnaad naar beneden.

6
Bestuif ze opnieuw met bloem, dek af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
7
Druk net voor het bakken enkele kuiltjes in het deeg om de ciabatta zijn typische structuur te geven. Bestrooi het deeg opnieuw rijkelijk met bloem en bak de ciabatta’s 25 minuten.
recept ciabatta

320 ml water
30 ml olijfolie
10 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
recept ciabatta

320 ml water
30 ml olijfolie
10 g zout
Bak- en kookbenodigdheden
oven met bakplaat
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Meng alle ingrediënten voor het deeg. Hou een beetje bloem apart voor de versiering. Kneed 20 minuten met de broodmachine, of 10 minuten met de keukenrobot.
2
Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 30 minuten rijzen.
3
Druk het deeg plat en verdeel in 2 gelijke delen. Bestuif ze met bloem.
4
Rol elk deel uit tot een rechthoek van ongeveer 25 op 35 cm. Vouw ze in 3 gelijke delen in de lengte over elkaar.
5

Vet de bakplaat in met olie en leg de deegstukken er ondersteboven op, met de vouwnaad naar beneden.

6
Bestuif ze opnieuw met bloem, dek af met huishoudfolie en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
7
Druk net voor het bakken enkele kuiltjes in het deeg om de ciabatta zijn typische structuur te geven. Bestrooi het deeg opnieuw rijkelijk met bloem en bak de ciabatta’s 25 minuten.

Wat zeggen anderen