Christmas Cookie House
Verras dit jaar iedereen met een ultra-origineel en kleurig kerstdessert! Een lust voor het oog, en gelukkig hoeft de smaak er niet voor inboeten. Het is daarbij leuk om samen met de kinderen te maken, en je kan uiteraard zelf versieringen verzinnen. Een lekker decoratiestuk voor komende Kerst!
Voeg toe aan receptenboekje

Christmas Cookie House

1

Koekjes bakken

Bereid het cookiesdeeg volgens het recept op de verpakking.
2
Vorm 3 deegrolletjes van 15 cm lang.
3
Wikkel ze in huishoudfolie en laat ze minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.
4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
Bestuif het werkvlak met patisseriebloem en rol elk stuk uit met een deegrol. Het deeg moet ongeveer 5 mm dik zijn.
6
Leg de sjablonen voor het huisje op het deeg. Snij met een mesje langs de randen de 4 muren en de 2 delen van het dak uit.
7
Beleg 2 bakplaten met bakpapier en leg er de deegkoeken op.
8
Bak de cookies 10 à 15 minuten op 180 °C tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
9

Huisje bouwen

Mogelijk loopt het deeg tijdens het bakken een beetje uit de vorm. Snij in dat geval de randen recht zodat het huisje mooi in elkaar past.
10
Smelt een beetje Tasty Melts in de microgolfoven of au-bain-marie.
11

Breng met een lepeltje gesmolten melts aan op de randen van de muren waar ze tegen elkaar moeten komen.

12
Zet de muren tegen elkaar en plaats de constructie tegen een kast, doos of muur. Laat zo 1 uur drogen.
13
Lijm daarna het dak erop met gesmolten melts.
14

Huisje afwerken- sneeuw

Rol witte suikerpasta uit.
15
Meet de stukken per zijde van dak.
16
Trek zachtjes met duim en wijsvinger voor een golvend effect, zodat het lijkt of de sneeuw van het dak schuift.
17

Huisje afwerken-dakpannen

Steek rondjes uit bruine suikerpasta of marsepein.
18

Rek ze een beetje uit met je vingers.

19
Leg ze op het dak in ongelijke groepjes.
20

Huisje afwerken-kerstboom

Meng groene suikerpasta met een beetje zwarte. Zo krijg je een warmere, donkergroene kleur.
21
Vorm een kegel en druk de onderkant een beetje plat.
22
Knip met een schaartje met fijne punt schuine hapjes in de kegel in een onregelmatig patroon.
23
Druk er rode suikerparels in.
24

Steek een stek uit witte suikerpasta en strooi er zilverkleurig glanspoeder op.

25

Zet de ster op de kerstboom.

26

Huisje afwerken-gordijnen en kerstkrans

Neem hiervoor stukjes groene en rode suikerpasta.
27
Werk de gordijnen af met een witte strik, de kerstkrans met een rode strik en een zilverkleurige parel.

Tip

Download hier de sjablonen voor de muren en het dak van het huisje. Druk alle sjablonen af en knip ze uit. Knip er ook de openingen voor ramen en deuren uit. Leg de sjablonen op het uitgerolde deeg en snij alles netjes langs de randen uit. Supermakkelijk!

Christmas Cookie House

Voor je cookiedeeg
210 g harde boter
3 eierdooiers
Voor je versiering
glanspoeder zilver
suikerparels zilver-rood
suikerpasta of rolmarsepein bruin-rood-groen-wit
Tasty Melts
Bak- en kookbenodigdheden
huishoudfolie
klein schaartje met scherpe punt
kleine rolstok
oven en 2 bakplaten
set uitstekers ster
sjablonen voor het huisje (zie onderaan dit recept)
uitrolmatje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Christmas Cookie House

Voor je cookiedeeg
210 g harde boter
3 eierdooiers
Voor je versiering
glanspoeder zilver
suikerparels zilver-rood
suikerpasta of rolmarsepein bruin-rood-groen-wit
Tasty Melts
Bak- en kookbenodigdheden
huishoudfolie
klein schaartje met scherpe punt
kleine rolstok
oven en 2 bakplaten
set uitstekers ster
sjablonen voor het huisje (zie onderaan dit recept)
uitrolmatje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Koekjes bakken

Bereid het cookiesdeeg volgens het recept op de verpakking.
2
Vorm 3 deegrolletjes van 15 cm lang.
3
Wikkel ze in huishoudfolie en laat ze minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.
4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
Bestuif het werkvlak met patisseriebloem en rol elk stuk uit met een deegrol. Het deeg moet ongeveer 5 mm dik zijn.
6
Leg de sjablonen voor het huisje op het deeg. Snij met een mesje langs de randen de 4 muren en de 2 delen van het dak uit.
7
Beleg 2 bakplaten met bakpapier en leg er de deegkoeken op.
8
Bak de cookies 10 à 15 minuten op 180 °C tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen op een taartrooster.
9

Huisje bouwen

Mogelijk loopt het deeg tijdens het bakken een beetje uit de vorm. Snij in dat geval de randen recht zodat het huisje mooi in elkaar past.
10
Smelt een beetje Tasty Melts in de microgolfoven of au-bain-marie.
11

Breng met een lepeltje gesmolten melts aan op de randen van de muren waar ze tegen elkaar moeten komen.

12
Zet de muren tegen elkaar en plaats de constructie tegen een kast, doos of muur. Laat zo 1 uur drogen.
13
Lijm daarna het dak erop met gesmolten melts.
14

Huisje afwerken- sneeuw

Rol witte suikerpasta uit.
15
Meet de stukken per zijde van dak.
16
Trek zachtjes met duim en wijsvinger voor een golvend effect, zodat het lijkt of de sneeuw van het dak schuift.
17

Huisje afwerken-dakpannen

Steek rondjes uit bruine suikerpasta of marsepein.
18

Rek ze een beetje uit met je vingers.

19
Leg ze op het dak in ongelijke groepjes.
20

Huisje afwerken-kerstboom

Meng groene suikerpasta met een beetje zwarte. Zo krijg je een warmere, donkergroene kleur.
21
Vorm een kegel en druk de onderkant een beetje plat.
22
Knip met een schaartje met fijne punt schuine hapjes in de kegel in een onregelmatig patroon.
23
Druk er rode suikerparels in.
24

Steek een stek uit witte suikerpasta en strooi er zilverkleurig glanspoeder op.

25

Zet de ster op de kerstboom.

26

Huisje afwerken-gordijnen en kerstkrans

Neem hiervoor stukjes groene en rode suikerpasta.
27
Werk de gordijnen af met een witte strik, de kerstkrans met een rode strik en een zilverkleurige parel.

Tip

Download hier de sjablonen voor de muren en het dak van het huisje. Druk alle sjablonen af en knip ze uit. Knip er ook de openingen voor ramen en deuren uit. Leg de sjablonen op het uitgerolde deeg en snij alles netjes langs de randen uit. Supermakkelijk!


Wat zeggen anderen