Chocomoussetaart kerst
Veel volk aan je kersttafel? Blaas je gasten van hun sokken met deze dubbele, fluweelzachte biscuit met witte en stracciatella-chocomousse en knapperige speculaashuisjes.
Voeg toe aan receptenboekje

Chocomoussetaart kerst

1

Maak het speculaasdeeg

Maak het speculaasdeeg zoals aangeduid op de verpakking. Laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
Maak het speculaasdeeg zoals aangeduid op de verpakking
2

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet beide springvormen in. Bereid het beslag zoals aangeduid op de verpakking. Verdeel het beslag over beide springvormen. Bak de biscuits 35 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Verdeel het beslag over beide springvormen
3

Bak de speculaashuisjes

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het speculaasdeeg dun uit. Snijd met een mesje huisjes van verschillend formaat uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de huisjes 10 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Rol het speculaasdeeg dun uit
4

Versier de huisjes met icing

Schep icingpasta in een spuitzak met een fijn spuitmondje. Versier de huisjes met de icing.
Versier de speculaashuisjes met de icing
5

Maak stracciatella-chocomousse

Voeg 500 ml melk en 400 g mix voor witte chocomousse samen. Klop stevig op. Voeg de ChocRocks toe. Laat de mousse opstijven in de koelkast.
Maak de stracciatella-chocomousse
6

Maak witte chocomousse

Voeg 250 ml melk en 200 g mix samen en klop stevig op. Laat opstijven in de koelkast.
Snijd de biscuits
7

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal in drie gelijke delen met een taartzaag. Vul eerst de grote biscuit. Leg het onderstuk op een taartonderlegger op een taartschotel. Strijk er een laag stracciatella-chocomousse op en leg er het middenstuk op. Strijk opnieuw stracciatella-chocomousse en leg het bovenstuk erop. Bestrijk de buitenkant volledig met witte chocomousse. Vul de kleine biscuit op dezelfde manier. Zet de kleine taart op de grote taart.
Bestrijk de biscuits met stracciatella-chocomousse
8

Decoreer de taart

Druk de huisjes tegen de zijkant van de kleine en de grote taart. Plaats 1 huisje erbovenop. Versier met suikerparels en crispearls.
Versier met speculaashuisjes en suikerparels
Taart

Chocomoussetaart voor kerst
Voor de biscuits
7 eieren
50 ml water
springvorm ø 18 cm
springvorm ø 24 cm
keukenrobot/mixer
Voor de speculaashuisjes
1 ei
100 g boter
Voor de chocomousse
600 g Callebaut Mix voor witte chocomousse
250 g Callebaut ChocRocks puur
750 ml koude melk
keukenrobot/mixer
Verder
taartschotel met taartonderlegger
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Taart

Chocomoussetaart voor kerst
Voor de biscuits
7 eieren
50 ml water
springvorm ø 18 cm
springvorm ø 24 cm
keukenrobot/mixer
Voor de speculaashuisjes
1 ei
100 g boter
Voor de chocomousse
600 g Callebaut Mix voor witte chocomousse
250 g Callebaut ChocRocks puur
750 ml koude melk
keukenrobot/mixer
Verder
taartschotel met taartonderlegger
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Maak het speculaasdeeg

Maak het speculaasdeeg zoals aangeduid op de verpakking. Laat het 1 uur opstijven in de koelkast.
Maak het speculaasdeeg zoals aangeduid op de verpakking
2

Bak de biscuits

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet beide springvormen in. Bereid het beslag zoals aangeduid op de verpakking. Verdeel het beslag over beide springvormen. Bak de biscuits 35 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Verdeel het beslag over beide springvormen
3

Bak de speculaashuisjes

Bestuif het werkblad met bloem. Rol het speculaasdeeg dun uit. Snijd met een mesje huisjes van verschillend formaat uit het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de huisjes 10 minuten op 175 °C. Laat ze afkoelen op een rooster.
Rol het speculaasdeeg dun uit
4

Versier de huisjes met icing

Schep icingpasta in een spuitzak met een fijn spuitmondje. Versier de huisjes met de icing.
Versier de speculaashuisjes met de icing
5

Maak stracciatella-chocomousse

Voeg 500 ml melk en 400 g mix voor witte chocomousse samen. Klop stevig op. Voeg de ChocRocks toe. Laat de mousse opstijven in de koelkast.
Maak de stracciatella-chocomousse
6

Maak witte chocomousse

Voeg 250 ml melk en 200 g mix samen en klop stevig op. Laat opstijven in de koelkast.
Snijd de biscuits
7

Stel de taart samen

Snijd beide biscuits horizontaal in drie gelijke delen met een taartzaag. Vul eerst de grote biscuit. Leg het onderstuk op een taartonderlegger op een taartschotel. Strijk er een laag stracciatella-chocomousse op en leg er het middenstuk op. Strijk opnieuw stracciatella-chocomousse en leg het bovenstuk erop. Bestrijk de buitenkant volledig met witte chocomousse. Vul de kleine biscuit op dezelfde manier. Zet de kleine taart op de grote taart.
Bestrijk de biscuits met stracciatella-chocomousse
8

Decoreer de taart

Druk de huisjes tegen de zijkant van de kleine en de grote taart. Plaats 1 huisje erbovenop. Versier met suikerparels en crispearls.
Versier met speculaashuisjes en suikerparels

Wat zeggen anderen