Chocomousseglaasjes en cookiescrumble
Cookies én chocomousse: een heerlijke combinatie. De rijke smaken vullen elkaar perfect aan, en de verkruimelde cookies vieren met de smeuïge chocomousse een feestje in je mond. Met dit recept is het bovendien heel weinig werk. Zet vandaag nog de chocomousseglaasjes met cookies-crumble op tafel!
Voeg toe aan receptenboekje

Chocomousseglaasjes en cookiescrumble

1
Verwarm de oven voor op 180 °C en beleg een bakplaat met bakpapier.
2
Meng de Mix voor Cookies, de eidooier en de boter tot een homogeen deeg. Is het te plakkerig? Wikkel het dan in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
3
Vorm een rolletje van 7 à 8 cm en snijd het in ongeveer 10 schijfjes.
4
Leg de cookies op de bakplaat met bakpapier en bak ze tot ze beginnen te kleuren (ongeveer 10 minuten). Laat de cookies afkoelen en verkruimel ze tot crumble.
5
Klop de Mix voor Chocomousse en de melk 5 minuten op tot een stevige mousse. Schep de chocomousse in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
6
Rooster de amandelschilfers in een pan met anti-aanbaklaag (zonder olie of boter) op een matig vuur. Roer af en toe: zo verbranden ze niet.
7
Schep een laagje crumble in de dessertglaasjes. Spuit er een toef chocomousse op en versier met geroosterde amandelschilfers.
chocomousse met crumble

voor 6 glaasjes
Voor je chocomousse
100 ml melk
handvol amandelschilfers
Voor je crumble
1 eidooier
40 g boter
Bak- en kookbenodigdheden
dessertglaasjes
oven met bakplaat
pan met anti-aanbaklaag
spuitzak met gekartelde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
chocomousse met crumble

voor 6 glaasjes
Voor je chocomousse
100 ml melk
handvol amandelschilfers
Voor je crumble
1 eidooier
40 g boter
Bak- en kookbenodigdheden
dessertglaasjes
oven met bakplaat
pan met anti-aanbaklaag
spuitzak met gekartelde spuitmond
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Verwarm de oven voor op 180 °C en beleg een bakplaat met bakpapier.
2
Meng de Mix voor Cookies, de eidooier en de boter tot een homogeen deeg. Is het te plakkerig? Wikkel het dan in huishoudfolie en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.
3
Vorm een rolletje van 7 à 8 cm en snijd het in ongeveer 10 schijfjes.
4
Leg de cookies op de bakplaat met bakpapier en bak ze tot ze beginnen te kleuren (ongeveer 10 minuten). Laat de cookies afkoelen en verkruimel ze tot crumble.
5
Klop de Mix voor Chocomousse en de melk 5 minuten op tot een stevige mousse. Schep de chocomousse in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
6
Rooster de amandelschilfers in een pan met anti-aanbaklaag (zonder olie of boter) op een matig vuur. Roer af en toe: zo verbranden ze niet.
7
Schep een laagje crumble in de dessertglaasjes. Spuit er een toef chocomousse op en versier met geroosterde amandelschilfers.

Wat zeggen anderen