Chocomousse met peren
Met deze heerlijke combinatie van chocomousse en peren overtuig je zelfs de zwaarste critici van je kunnen. Een overtuigend dessert maken, dat hoeft helemaal geen uren te duren: romige chocolade en een Belgische streekproduct, afgewerkt met geroosterde amandelen. Wie kan daar nu nee tegen zeggen?!
Voeg toe aan receptenboekje

Chocomousse met peren

1
Schil de peren en snij ze in kleine blokjes.
2

Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.

3
Laat de stukjes peer zacht worden in het suikerwater en laat ze uitlekken.
4
Maak ondertussen de chocomousse: voeg de melk bij de Mix voor Chocomousse en klop 5 minuten met de mixer op de hoogste snelheid.
5
Verdeel de perenblokjes over de cups.
6
Vul verder met chocomousse.
7
Rooster amandelschilfers in een pan met antibaklaag op vrij hoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren. Neem de pan tijdig van het vuur, want ze verbranden snel.
8

Strooi wat geroosterde amandelschilfers op de chocomoussecups.

Chocomousse met peren

voor 6 dessertcups
Voor je chocomousse
200 ml melk
Voor je afwerking
400 ml water
400 g peer - ongeveer 3 peren
70 g suiker
Bak- en kookbenodigdheden
6 dessertcups
kom
kookpan
mixer
pan met antiaanbaklaag
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Chocomousse met peren

voor 6 dessertcups
Voor je chocomousse
200 ml melk
Voor je afwerking
400 ml water
400 g peer - ongeveer 3 peren
70 g suiker
Bak- en kookbenodigdheden
6 dessertcups
kom
kookpan
mixer
pan met antiaanbaklaag
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1
Schil de peren en snij ze in kleine blokjes.
2

Doe het water en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.

3
Laat de stukjes peer zacht worden in het suikerwater en laat ze uitlekken.
4
Maak ondertussen de chocomousse: voeg de melk bij de Mix voor Chocomousse en klop 5 minuten met de mixer op de hoogste snelheid.
5
Verdeel de perenblokjes over de cups.
6
Vul verder met chocomousse.
7
Rooster amandelschilfers in een pan met antibaklaag op vrij hoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren. Neem de pan tijdig van het vuur, want ze verbranden snel.
8

Strooi wat geroosterde amandelschilfers op de chocomoussecups.


Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 15/10/2014 08:08
Wat een lekker recept. Gemakkelijk om klaar te maken en zalig lekker.