Chocolate chip cookie dough cheesecake repen
Een chocolate chip cookie dough cheesecake reep is een hele mond vol voor een overheerlijk tussendoortje op basis van roomkaas en koekjesdeeg. De combinatie van de crunchy bodem met de romige vulling en het zoete koekjesdeeg laten je even helemaal genieten
Voeg toe aan receptenboekje

Chocolate chip cookie dough cheesecake repen

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een vierkante bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Plet met een deegrol de koekjes tot fijne kruimels en meng er vervolgens de boter en het zout door.

1
2

Verdeel het mengsel over de vorm en druk overal stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bak de koekjesbodem ca. 10 minuten, of tot hij goudbruin ziet en haal de vorm daarna uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 130°C.

2
3

Klop in een grote kom de roomkaas, zure room en kristalsuiker luchtig. Klop de eieren er één voor één door, vervolgens de vanille en de bloem.

4

Giet het kaasmengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

4
5

Maak intussen de cookie dough laag. Meng in een kom de bloem, het zout en de suikers door elkaar. Kneed er met je vingers de boter door tot je een kruimelig mengsel hebt.

6

Meng er vervolgens de melk door tot je een samenhangend koekjesdeeg bekomt en als laatste de chocolate chips.

6
7

Eens de 50 minuten baktijd van de cheesecake verstreken zijn, verkruimel je het cookie dough mengsel er bovenop. Bak de cheesecake nog 10 minuten verder. Haal de cheesecake uit de oven en zet het nog minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in ongeveer 12 gelijke repen en bewaar ze in de koelkast.

7

Tip

Gebruik enkel volvette roomkaas. De light-versie zal niet zo’n smeuïg resultaat geven.


Voor 12 repen
Voor je koekjesbodem
100 g petit beurre koekjes
60 g gesmolten boter
een snuifje zout
Voor je kaasvulling
100 g zure room
2 eieren op kamertemperatuur
200 g roomkaas
Voor je cookie dough laag
50 g chocolate chips
50 g boter op kamertemperatuur
50 g lichtbruine suiker
een snuifje zout
1 eetlepel melk
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?

Voor 12 repen
Voor je koekjesbodem
100 g petit beurre koekjes
60 g gesmolten boter
een snuifje zout
Voor je kaasvulling
100 g zure room
2 eieren op kamertemperatuur
200 g roomkaas
Voor je cookie dough laag
50 g chocolate chips
50 g boter op kamertemperatuur
50 g lichtbruine suiker
een snuifje zout
1 eetlepel melk
Bak- en kookbenodigdheden
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een vierkante bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Plet met een deegrol de koekjes tot fijne kruimels en meng er vervolgens de boter en het zout door.

1
2

Verdeel het mengsel over de vorm en druk overal stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bak de koekjesbodem ca. 10 minuten, of tot hij goudbruin ziet en haal de vorm daarna uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 130°C.

2
3

Klop in een grote kom de roomkaas, zure room en kristalsuiker luchtig. Klop de eieren er één voor één door, vervolgens de vanille en de bloem.

4

Giet het kaasmengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.

4
5

Maak intussen de cookie dough laag. Meng in een kom de bloem, het zout en de suikers door elkaar. Kneed er met je vingers de boter door tot je een kruimelig mengsel hebt.

6

Meng er vervolgens de melk door tot je een samenhangend koekjesdeeg bekomt en als laatste de chocolate chips.

6
7

Eens de 50 minuten baktijd van de cheesecake verstreken zijn, verkruimel je het cookie dough mengsel er bovenop. Bak de cheesecake nog 10 minuten verder. Haal de cheesecake uit de oven en zet het nog minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Snijd in ongeveer 12 gelijke repen en bewaar ze in de koelkast.

7

Tip

Gebruik enkel volvette roomkaas. De light-versie zal niet zo’n smeuïg resultaat geven.


Wat zeggen anderen