Chocoladepannenkoeken met kersen en mascarpone
Zelfgemaakte chocoladepannenkoeken met kersen en mascarpone, dat is de perfecte afsluiter van een feestelijk maal. Prachtig gepresenteerd en heerlijk van smaak. Hoe kan het ook anders, met zulke ingrediënten? De combinatie van pannenkoek, chocolade, mascarpone en kersen zorgt voor vuurwerk in je mond.
Voeg toe aan receptenboekje

Chocoladepannenkoeken met kersen en mascarpone

1

Chocoladepannenkoeken bakken

Los het cacaopoeder op in de melk.
2
Voeg de eieren en de Mix voor Pannenkoeken toe en klop tot een glad beslag.
3
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
4
Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden gaar. Laat hem niet te lang bakken, anders wordt de cacao bitter.
5
Hou de pannenkoeken warm in de oven.
6

Chocoladepannenkoeken afwerken

Meng de mascarpone met de room en de poedersuiker, en klop lichtjes op
7
Vouw de pannenkoeken dubbel en rol ze op tot een puntzak.
8
Plaats de opgerolde pannenkoeken in een kopje.
9
Spuit met een spuitzak enkele dotjes mascarponevulling in de pannenkoek.
10
Versier met enkele kersen. Werk af met poedersuiker of chocoladeschilfers.
chocokrullen met hazelnoten

voor 6 pannenkoeken
Voor je afwerking
Voor je pannenkoeken
2 eieren
250 ml melk
olie of boter voor je pan
Voor je vulling
140 g mascarpone
80 ml room
90 g kersen op siroop of likeur
Bak- en kookbenodigdheden
6 kopjes
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
chocokrullen met hazelnoten

voor 6 pannenkoeken
Voor je afwerking
Voor je pannenkoeken
2 eieren
250 ml melk
olie of boter voor je pan
Voor je vulling
140 g mascarpone
80 ml room
90 g kersen op siroop of likeur
Bak- en kookbenodigdheden
6 kopjes
spuitzak
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Chocoladepannenkoeken bakken

Los het cacaopoeder op in de melk.
2
Voeg de eieren en de Mix voor Pannenkoeken toe en klop tot een glad beslag.
3
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.
4
Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden gaar. Laat hem niet te lang bakken, anders wordt de cacao bitter.
5
Hou de pannenkoeken warm in de oven.
6

Chocoladepannenkoeken afwerken

Meng de mascarpone met de room en de poedersuiker, en klop lichtjes op
7
Vouw de pannenkoeken dubbel en rol ze op tot een puntzak.
8
Plaats de opgerolde pannenkoeken in een kopje.
9
Spuit met een spuitzak enkele dotjes mascarponevulling in de pannenkoek.
10
Versier met enkele kersen. Werk af met poedersuiker of chocoladeschilfers.

Wat zeggen anderen