Chocoladekersttaart
Dit chocoladebommetje is een explosie van smaken in je mond. Heerlijk zachte chocolate sponge cake, gevuld met kersen en chocomousse en afgewerkt met slagroom en – jawel –chocolade hagelslag. Moet er nog chocolade zijn?
Voeg toe aan receptenboekje

Chocoladekersttaart

1

Chocolate sponge cake bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C. Voeg alle ingrediënten samen en klop 10 minuten op de hoogste snelheid op. Vet je biscuitvorm in en doe er het beslag in. Bak de chocolate sponge cake 10 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 15 minuten bakken.
2

Chocomousse maken

Voeg de mix en de melk samen en klop 10 minuten op de hoogste snelheid op. Laat opstijven in de koelkast.
3

De taart samenstellen

Snijd de chocolate sponge cake met een taartzaag horizontaal door in drie gelijke delen. Bestrijk het onderste deel met een laag kersenvulling en daarop een laag chocomousse. Leg er het middenstuk op en breng ook daarop een laag kersenvulling en chocomousse aan. Zet het bovenste stuk erop.
4

Slagroom opkloppen

Voeg de slagroom en de suiker samen. Klop de slagroom goed stijf.
5

De taart afwerken

Bestrijk de bovenkant en de zijkant met slagroom en druk chocoladeschilfers tegen de zijkant. Spuit op de bovenkant toefjes slagroom en chocomousse. Versier met suikerdecoraties in het thema van Kerstmis.
Chocoladekersttaart

Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
250 ml slagroom
30 g suiker
Chocoladeschilfers AVEVE(of hagelslag)
suikerdecoraties Kerstmis
Voor je chocolate sponge cake
20 ml water
3 eieren
Voor je chocomousse
200 ml koude melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
Chocoladekersttaart

Bak- en kookbenodigdheden
Voor de afwerking
250 ml slagroom
30 g suiker
Chocoladeschilfers AVEVE(of hagelslag)
suikerdecoraties Kerstmis
Voor je chocolate sponge cake
20 ml water
3 eieren
Voor je chocomousse
200 ml koude melk
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Chocolate sponge cake bakken

Verwarm de oven voor op 150 °C. Voeg alle ingrediënten samen en klop 10 minuten op de hoogste snelheid op. Vet je biscuitvorm in en doe er het beslag in. Bak de chocolate sponge cake 10 minuten op 150 °C, verhoog de temperatuur tot 170 °C en laat nog 15 minuten bakken.
2

Chocomousse maken

Voeg de mix en de melk samen en klop 10 minuten op de hoogste snelheid op. Laat opstijven in de koelkast.
3

De taart samenstellen

Snijd de chocolate sponge cake met een taartzaag horizontaal door in drie gelijke delen. Bestrijk het onderste deel met een laag kersenvulling en daarop een laag chocomousse. Leg er het middenstuk op en breng ook daarop een laag kersenvulling en chocomousse aan. Zet het bovenste stuk erop.
4

Slagroom opkloppen

Voeg de slagroom en de suiker samen. Klop de slagroom goed stijf.
5

De taart afwerken

Bestrijk de bovenkant en de zijkant met slagroom en druk chocoladeschilfers tegen de zijkant. Spuit op de bovenkant toefjes slagroom en chocomousse. Versier met suikerdecoraties in het thema van Kerstmis.

Wat zeggen anderen [1 Reacties]


Anoniem
Geplaatst Op 03/12/2019 12:23
Verrassend luchtig, goed van smaak, licht verteerbaar, top taart!