Chocoladebroodjes met hazelnoten
Chocoladebroodjes mét noten? Onweerstaanbaar lekker. Je imponeert je gasten zonder twijfel met deze heerlijke hap. Zet je broodmachine aan en ga aan de slag met dit verrukkelijke recept. Fan van extra zoet? Bak de broodjes dan met onze mix voor luxebrood!
Voeg toe aan receptenboekje

Chocoladebroodjes met hazelnoten

1

Doe de hazelnoten in een plastic zakje en maal ze fijn door er met een deegrol over te rollen.  Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2
Drug het deeg plat en hak het in stukken. Doe er de chocoladedruppels en fijngehakte hazelnoten bij. Voeg alles samen en maak er een bol van. Bedek opnieuw met folie en laat 15 minuten rusten.
3

Verdeel het deeg in acht bolletjes van ongeveer 60 g. Vet de springvorm in. Leg in het midden één bolletje en leg er de andere in een kring rond. Laat ze opnieuw rijzen: 30 minuten, afgedekt en op kamertemperatuur.

 

4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop een eitje los en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C.

Zoetekauw? Kies dan onze mix voor luxebrood voor dit recept. De ingrediënten zijn dan: 250 g AVEVE Classic Luxebrood, 5 g droge gist, 110 ml water, 20 g boter en 1 à 2 g zout.

chocoladebroodjes

voor 8 broodjes
Voor je deeg
140 ml water
8 g boter
5 g zout
Voor je vulling
40 g blanke hazelnoten
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot
plastic zakje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
chocoladebroodjes

voor 8 broodjes
Voor je deeg
140 ml water
8 g boter
5 g zout
Voor je vulling
40 g blanke hazelnoten
Bak- en kookbenodigdheden
broodmachine of keukenrobot
plastic zakje
Voeg toe aan boodschappenlijstje
Vragen?
1

Doe de hazelnoten in een plastic zakje en maal ze fijn door er met een deegrol over te rollen.  Voeg de ingrediënten voor het deeg samen en kneed 20 minuten met een broodmachine of met de hand. Of 10 minuten met de keukenrobot. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

2
Drug het deeg plat en hak het in stukken. Doe er de chocoladedruppels en fijngehakte hazelnoten bij. Voeg alles samen en maak er een bol van. Bedek opnieuw met folie en laat 15 minuten rusten.
3

Verdeel het deeg in acht bolletjes van ongeveer 60 g. Vet de springvorm in. Leg in het midden één bolletje en leg er de andere in een kring rond. Laat ze opnieuw rijzen: 30 minuten, afgedekt en op kamertemperatuur.

 

4
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop een eitje los en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes 20 minuten op 200 °C.

Zoetekauw? Kies dan onze mix voor luxebrood voor dit recept. De ingrediënten zijn dan: 250 g AVEVE Classic Luxebrood, 5 g droge gist, 110 ml water, 20 g boter en 1 à 2 g zout.


Wat zeggen anderen